top of page

Zlati sponzorji

Vadba za vse starostne skupine - Postani član kluba

Kdaj in kako lahko postanem član Kluba borilnih veščin Sevnica?
V Klubu borilnih veščin Sevnica organiziramo začetno vadbo karateja za vse osnovnošolske otroke najmanj dvakrat tedensko v Sevnici v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika. Vadbe potekajo pod vodstvom izkušenih in licenciranih inštruktorjev in trenerjev karateja. Vadba tradicionalnega karateja otrokom prinaša več samozavesti, odločnosti, discipline, koncentracije prav tako pa boljši razvoj motorike in koordinacije telesa. Treningi so raznoliki, privlačni, polni domiselnih vaj in prilagojeni starostnim skupinam osnovnošolcev za najbolj učinkovito učenje karate tehnik.
 
Karate-do je prilagojena vadba, ki je namenjena vsem, ne glede na spol ali starost. Obsega učinkovit in zanimiv izbor vaj za ohranjanje zdravja in vitalnosti, z elementi borilnih veščin. Spoznali boste osnove tradicionalnega kontaktnega Kyokushin Budokai in športnega Fullcontact karateja in se razgibali ter sprostili s sprostilnimi tehnikami. Vadba temelji predvsem na osnovnih telesno gibalnih vajah v povezavi z elementi karate tehnike. Vadba je namenjena za izboljšanje telesne pripravljenosti, koordinacije, moči in gibljivosti. Pozitivno pa vpliva tudi na premagovanje stresa, povečanje samozavesti in oblikovanja osebnosti. Primerna tudi za ženske. Predhodno znanje ni potrebno.
 
Treninge kickboxinga izvajamo v Sevnici v spodnji veliki telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica in v Športnem domu Sevnica 2 - 3 krat tedensko, za tekmovalno skupino pa še dodatno na zunanjih športnih površinah in drugih lokacijah po Sloveniji v dogovoru s posameznimi prijateljskimi društvi. Pridi na trening in se nam pridruži na vadbi, lahko pa si ogledaš trening, da boš videl-a, če ti ta šport odgovarja in se boš potem lažje odločil-a. Ko se odločiš, da postaneš član-ica, izpolniš VPISNI LIST in podpišeš Pristopno izjavo s katero potrdiš, da boš tudi sam prispeval-a k ugledu društva. Vpisnine NI!
 
Za naše člane, študente organiziramo tudi redne treninge kickboxinga in tajskega boksa v prostorih Študentskih domov v Mariboru na Tyrševi ulici 23 in sicer dvakrat tedensko. Treninge vodi bivši vrhunski tekmovalec karateja in kickboxinga, izkušen licencirani trener Mitja Čokl. Vadba kickboxinga in tajskega boksa vadečim prinaša več samozavesti, discipline, povečanje kondicije, moči, hitrosti,... V Ljubljani smo za naše člane našli ustrezne vadbene prostore za kickboxing in fullcontact karate.  Pod strokovnim vodstvom trenerja FCL Ljubljana Saša Weixlerja se vadba boksa in kickboxinga  izvaja v telovadnici OŠ Mirana Jarca Ljubljana Bežigrad.  Pri mojstru karateja Shihan Ratku Ristiću in njegovem sinu Branku Ristiću, pa se trenira Kyokushinkai fullcontact karate v prostorih DBV Bushido v Črnučah.
 
V klubu smo med seboj prijatelji in pazimo drug na drugega. Na treningih je v ospredju varnost in strokovnost, pravilna tehnika in taktika. Ko preizkusiš znanje dobljeno na treningih v različnih fazah in situacijah, takrat šele postane samoobrambna borilna veščina KARATE-DO uporabna. Treningi karateja in kickboxinga so zasnovani tako, da je večji del vadbe aktivirano celotno telo. Zato menimo, da je to prava pot in rešitev do lepše postave in zdravega načina življenja.  Rezultati so hitro vidni, če se držiš tega in vsaj dvakrat tedensko prihajaš na treninge.
 
Kaj potrebujem za prvi trening?
KARATE:
Za začetek potrebuješ udobne kratke športne hlače ali spodnji del trenirke, kratko T-shirt majico. Ne pozabi na brisačo in rezervno majico. Vadba karateja poteka na karate blazinah "tatami", zato vadbo izvajamo bosi. Po določenem številu treningov (3 - 6 mesecev) pa je za vadbo karateja obvezna uporaba karate oblačila "kimono". Vadba karateja in samoobrambe je primerna za vse, ki so dopolnili vsaj 6 let, še posebej je priporočljiva za predšolske otroke in osnovnošolce! V klubu izvajamo programa KARATE KIDS in KARATE ABC. Zaščitna športna oprema za karate pa je najbolje, če je od uveljavljenih in znanih proizvajalcev blagovnih znamk kot sta ADIDAS, HAYASHI, PRIDE, ISAMIKAMIKAZE, TOKAIDO idr., KATARA, KO ITALIA  SAMAN SPORT idr.
KICKBOXING in BOKS:
Potrebuješ udobne kratke športne hlače ali spodnji del trenirke, kratko T-shirt majico. Ne pozabi na brisačo in rezervno majico. Vadba kickboxinga se izvaja na blazinah in je primerna tako za mlajše kot starejše. Minimalna starost za vadbo kickboxinga ali boksa je 8 let. Za vadbo kickboxinga potrebješ še ščitnik za zobe in boksarske rokavice.  Vadba boksa in kickboxinga je primerna za oba spola. 
 
Zaščitna oprema potrebna za vadbo kickboxinga in boksa!
Zaželjeno je, da bi se člani čim hitreje odločili za nakup boksarskih rokavic 10 oz (za kickboxing) ali boksarskih rokavic 12 oz (za boks) in ščitnikov za zobe. Kasneje bodo potrebovali še svojo zaščitno čelado, ščitnike za stopala in golen zaradi lastne varnosti in varnosti drugih članov. Če pa bi kdo želel tekmovati, potrebujejo fantje suspenzor, dekleta pa ščitnik za prsi. Preden pa karkoli kupiš, se raje posvetuj s trenerjem, saj je tovrstnih rekvizitov veliko in sam ne boš mogel uveljaviti popusta, ki ga kot klub imamo. Zaščitna športna oprema pa je najbolje, če je od uveljavljenih in znanih proizvajalcev blagovnih znamk
TOP-TEN, SAP in ADIDAS. Koristite pa lahko tudi druge priznane znamke kot so: KAZE, PRIDE, ARAWAZA, SHUREIDO, HAYASHI, SHINAM, KAMIKAZE, KWON in homologirana pri eni izmed svetovnih panožnih športnih zvez.

 

 

BZS.jpg

Vpisujemo v KARATE, BOKS in KICKBOXING koristno vadbo 

KBV_PLAKAT 2022-01.JPG
Spoštovani! 

Obveščamo vas, da bomo v mesecu septembru vpisovali nove predšolske otroke v začetni program - KARATE VRTEC in osnovnošolce v začetni tečaj borilne veščine KARATE ABC. Glavna vadba karateja za predšolske otroke in osnovnošolce se bo izvajala v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica.

 
Osnovnošolci, dijaki, študenti in odrasli se nam lahko pridružite tudi na vadbi  ŠOLE BOKS-a in KICKBOXING-a. Za odrasle osebe do 65 let starosti pa ponujamo brezplačno in povsem varno ter zdravo rekreacijsko vadbo VETERAN in KICKBOX FIT, ki poteka pod vodstvom strokovno usposobljenih WAKO trenerjev. Vadbe izvajamo v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica in Športnem domu SevnicaZa naše člane, dijake in študente, ki študirajo v Ljubljani in Mariboru pa smo poskrbeli, da lahko med tednom redno vadijo še v prostorih Študentskih domov v Mariboru, Tyrševa ulica 23, v OŠ Mirana Jarca, Ljubljana-Bežigrad in v klubskih prostorih DBV Bushido v Črnučah. 
Za dodatne informacije smo dosegljivi na e-naslovu 
kbv.sevnica@gmail.com ali pa nas enostavno pokličite na gsm številko: 040 98 62 62.

Vaša odločitev bo pravilna, če se odločite za eno izmed naših koristnih vadb, ki vam jo lahko ponudimo:

TEKMOVALNI ŠPORT:  (vpisni pogoji)
- KICKBOXING  =  Kontaktne kickboxing borbe  (starost min 12 let)
- KYOKUSHIN BUDOKAI KARATE  =  Fullcontact karate (starost min 6 let)
BOKS  =  Kontaktne borbe (starost min 12 let)

ŠPORTNA REKREACIJA: 
- VETERAN FIT = za starejše osebe do 65 let
KICKBOX FIT = za dijake, šolsko mladino in odrasle obeh spolov

 
Veter v laseh.jpg
bottom of page