Zlati sponzorji

V p i s u j e m o     v    Š O L O    B O K S A

Dogodki, seminarji, novice, ...

KYOKUSHINKAI SODNIŠKI SEMINAR

2021 (oktober)

V Sevnici sta oktobra potekala dva Kyokushinkai sodniška seminarja za disciplini Full Karate Combat in Kumite KO. Obeh seminarjev se je udeležilo 26 kandidatov za sodnika kontaktnega karateja. Sodniški seminar Full Karate Combat je vodil Sensei Groboljšek, Kumite KO pa Sensei Sekelj iz Kyokushinkai zveze IKO Matsushima Hrvaške.

KICKBOXING REPREZENTANČNE PRIPRAVE

2021 (oktober)

V Sevnici in v Krškem so oktobra potekale Kickboxing reprezentančne priprave v sodelovanju s KBZS in KTB Krško. 

PREDSTAVITEV KARATEJA PO ŠOLAH 

2021 (september)

Predstavitev Full Karate Combat se je v mesecu septembru nadaljevala še osnovnošolcem v OŠ Boštanj in na OŠ Blanca. 

IZOLA KICKBOXING KAMP 2021

2021 (julij, avgust, september)
Člani Kluba borilnih veščin Sevnica so se od 27.7. do 31.7.2021 udeležili Izola Kickboxing kampa, ki ga je organizirala Kickboxing zveza Slovenije. Treninge oz. priprave so vodili selektor KBZS reprezentance Bojan Korošec, boksarski šampijon Dejan Zavec, Ivo Vodopivec, Srečko Rozman, Andrej Sande, Edi Višković iz Hrvaške, Sanel Ljutić,  idr... Priprave so se nadaljevale še v mesecu avgustu in sredi septembra.... Foto galerija

FULL KARATE COMBAT

2021 (julij, avgust)
Glavni trener Kluba borilnih veščin Sevnica Jurij Orač se je v času od 10. do 17.7. v Zadru udeležil seminarja za kontaktni karate, kjer je udeležencem seminarja predstavil novo športno disciplino Full Karate Combat - borbo polnega kontakta. Treningi in predstavitve so se nadaljevale tudi v Avstriji, Sloveniji... Foto galerija

OPRAVLJANJE IZPITOV - POLAGANJE PASOV

2021 (junij)
V skladu z letnim programom KBV Sevnica in razpisom KKZS za opravljanje izpitov, smo v mesecu juniju izvedli vsakoletno preverjanje znanja naših članov. Kandidati, ki so pristopili k opravljanju izpitov za barvne šolske pasove, so prikazali zelo visok nivo pridobljenega znanja. Vsem kandidatom, ki so uspešno opravili izpit je Izpitna komisija KKZS podelila diplome, izpit (pridobljeno znanje - kyu stopnjo) pa vpisala v enotni register KKZS. Iskrene čestitke! Vsak udeleženec je prejel tudi spominsko klubsko majico. Ostale kandidate, ki izpita bodisi niso opravili, opravili pogojno ali se ga iz opravičenih razlogov niso mogli udeležiti, čaka nov izpitni termin v mesecu decembru 2021!

Foto galerija

SEVNIŠKI KARATLON

2021 (junij)
Klub borilnih veščin Sevnica je v petek 18.6.2021 v sodelovanju s Športno unijo Slovenije v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU uspešno izpeljal tradicionalni "Sevniški KARATLON - pozdrav poletju" za malčke, malčice, osnovnošolke in osnovnošolce do 10 let starosti. Iskrene čestitke vsem udeležencem sevniškega Karatlona, ki so uspešno premagali vse ovire. Naslednji Karatlon bomo organizirali v mesecu decembra. OSU! Več na Posavski obzornik - Foto galerija

DENIS ORAČ PRIDOBIL NAZIV - TRENER KICKBOXINGA "A" 

2021 (marec, april, maj)
Denis Orač, Trener kickboxinga B je uspešno zaključil usposabljanje za Trenerja Kickboxinga A - 2.stopnja po novem ZŠpo-1. V času od oktobra do decembra 2020 se je udeležil izobraževanja obveznih vsebin na Fakulteti za šport za 2. stopnjo in ga uspešno zaključil. V mesecu maju in juniju pa je nadaljeval še pri izobraževanju iz posebnih vsebin za WAKO Kickboxing. Dne 15.6.2021 je uspešno zaključil z izpiti tudi iz teh posebnih vsebin in tako pridobil nov višji naziv usposobljenosti: TRENER KICKBOXINGA "A" - 2.stopnja po ZŠpo-1. Iskrene čestitke!

V KLUBU IMAMO 10 STROKOVNO USPOSOBLJENIH TRENERJEV in PROFESORJA ŠPORTNE VZGOJE, SKUPAJ NAS JE ŽE 11 TRENERJEV 

2021 (marec, april)

V naši sredini se pod budnim očesom visoko usposobljenih strokovnih kadrov kalijo bodoči šampioni kontaktnega in športnega karateja, kickboxinga in boksa. V svoji sredini imamo že 10 strokovno usposobljenih trenerjev za delo v športu in enega profesorja športne vzgoje. Za prihodnost strokovnega kadra se nam ni potrebno bati. Po sprostitvi določenih ukrepov je bila ponovna vrnitev v telovadnice zelo dobrodošla. Pričeli smo z rednimi intenzivnimi pripravami posameznih selekcij, ki jih bomo nadaljevali in kombinirali v sodelovanju s panožnimi športnimi zvezami po vsej Sloveniji in tujini. Kljub vsem začetnim težavam nam je uspelo za prvo polletje še dodatno registrirati športnike pri Karate zvezi Slovenije (WKF), Kyokushinkai karate zvezi Slovenije, članici ZKOS (WUKF) in Kickboxing zvezi Slovenije (WAKO). V jesenskem delu pa bomo  registrirali prve športnike pri Boksarski zvezi Slovenije (AIBA).

45 LET SEVNIŠKEGA KARATEJA - 45 LET TRADICIJE IN USPEHOV

2021 (marec)

Letos, natančneje 17. marca 2021 obeležujemo 45 let uspešnega delovanja sevniških karateistov. Od Karate sekcije TVD Partizana Sevnica, Karate kluba Sevnica, Karate kluba Hypo do današnjega Kluba borilnih veščin Sevnica je 45 let tradicije in uspehov. Številne osvojene medalje doma in na tujem pričajo, da imamo v Sevnici bogato zgodovino, za katero smo zaslužni tako trenerji, kot naši varovanci, ki so ponesli odmevne uspehe daleč preko naših meja. V svojih vrstah imamo vrsto kategoriziranih vrhunskih športnikov, ki so pridobili status športnika s strani OKS – Združenja športnih zvez Slovenije. Vsi skupaj smo lahko upravičeno ponosni, da smo s svojimi idejami  uresničili številne zamisli, še posebej  tiste na mednarodnem športnem področju, promociji Slovenije in naše Sevnice. Pred nami je še veliko ciljev, toda z vrlinami, kot so vztrajnost, potrpežljivost in predanost KARATE-ju, smo v Klubu borilnih veščin Sevnica lahko trdno prepričani, da jih bomo še dosegali. Iskrene čestitke ob tako visokem jubileju.

Kyokushin pozdrav - OSU! Več na: Posavski obzornik, Radio KrkaDolenjski list

FAKULTETA ZA ŠPORT - IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE TRENERJEV ZA 2. STOPNJO 

2020 (oktober-november-december) 

V skladu s sprejetim LPŠ se je naš trener Denis Orač, Trener Kickboxinga B, udeležil obveznih vsebin za pridobitev novega višjega strokovnega naziva - strokovni delavec v športu II., ki ga je organizirala Fakulteta za šport. Po zaključenem usposabljanju je sledilo še preverjanje znanja, ki ga je uspešno opravil. Sedaj ga čaka še izobraževanje iz posebnih vsebin, ki ga bo naslednje leto razpisala in organizirala Kickboxing zveza Slovenije. Če bo še pri posebnih vsebinah uspešen, v kar ne dvomimo, si bo pridobil nov višji naziv Trener Kickboxinga A - po novem ZŠpo-1- 2. stopnjo strokovnega delavca v športu - WAKO kickboxing - športno treniranje. 

WKF / KZS - TRENERSKI KARATE LICENČNI SEMINAR 2021 

2020 (september)
Septembra 2020 je KZS preko spletne aplikacije ZOOM za trenerje karateja organizirala licenčni seminar na katerem so trenerji karateja potrjevali licence za leto 2021. Glavno predavanje na dogodku je izvedel dr. Jernej Sever s svojimi sodelavci iz Tehnične komisije. Omenjenega seminarja se je udeležil tudi glavni trener Kluba borilnih veščin Sevnica, Jurij Orač, Trener inštruktor karateja - 2. stopnja.  

IZVAJANJE REDNE IN DOPOLNILNE VADBE NA ZUNANJIH ŠPORTNIH POVRŠINAH
2020 (junij-julij-avgust-september)

V času šolskih počitnic izvajamo redne in dopolnilne treninge karateja in kickboxinga za tekmovalne selekcije na prostem po prilagojenem spremenjenem urniku. Prav tako sodelujemo na treningih in skupinskih pripravah zunaj naše občine v okviru dogovora z našimi partnerji (društvi in stilskimi organizacijami) na nacionalni in regionalni ravni. Vadbe so posebej prilagojene za različne starostne in kakovostne skupine in potekajo v skladu z navodili in priporočili NIJZ. Obseg vadbe bomo/smo morali povečati na račun izpada treningov iz spomladanskega "lockdowna".


WAKO / KBZS - KICKBOXING REPREZENTANČNE PRIPRAVE

2020

V sklopu programa letnih reprezentančnih priprav reprezentantov Kickboxing zveze Slovenije, letošnje priprave potekajo po posebnem protokolarnem programu v skladu z navodili in priporočili NIJZ. Reprezentančnih priprav, ki so in še potekajo na različnih lokacijah po Sloveniji, so se udeležili tudi naši člani Kluba borilnih veščin Sevnica. Priprave so vodili selektor reprezentance Bojan Korošec, vodja reprezentanc, Tomaž Barada, Andrej Sande, Sanel Ljutić idr. 

FULL KARATE COMBAT & KUMITE KO & KICKBOXING
2020 (junij-julij-avgust-september)

V času poletnih počitnic (junij - julij - avgust - september 2020) in v nadaljevanju v jesenskih mesecih, smo v skladu s sprejetim letnim programom z upoštevanjem posebnih priporočil tako NIJZ kot tujih zdravstvenih ustanov vezanih na epidemijo Covid-19, organizirali več strokovno izobraževalnih seminarjev za kontaktni karate (Full Karate Combat & Kumite KO) in kickboxing (Kick light, Full Contact, K1). Seminarji so potekali na različnih lokacijah pod okriljem Kyokushinkai karate zveze Slovenije v sodelovanju s hrvaško Kyokushinkai karate zvezo, slovensko kickboxing zvezo WAKO in posameznimi sodelujočimi partnerji regije Alpe Adria (Avstrija, Hrvaška, Slovenija,..). 

 

WAKO / KBZS - KICKBOXING USPOSABLJANJE TRENERJEV ZA 1. STOPNJO

2019-2020 

V skladu s sprejetim LPŠ in letnim programom panožne Kickboxing zveze so se naši trije trenerji udeležili tečaja obveznih vsebin na FŠ za pridobitev 1. stopnje strokovnega delavca v športu in ga uspešno zaključili. Sledilo je še dolgotrajno usposabljanje strokovnega kadra iz posebnih vsebin, ki ga je pripravila Kickboxing zveza Slovenije. Na koncu so sledili še izpiti, preverjanje znanja pa so vsi trije trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica Tina Kolman, Žiga Žveglič in Blaž Pečnik, uspešno opravili in pridobili nov naziv Trener kickboxinga C - po novem ZŠpo-1 - 1. stopnjo strokovnega delavca v športu - WAKO kickboxing - športno treniranje. Iskrene čestitke.

WAKO / KBZS - KICKBOXING LICENČNI TRENERSKI SEMINAR
2019-2020 
Dne 8. decembra 2019 v Mengšu in 12. januarja 2020 v Slov. Bistrici sta za trenerje kickboxinga potekala licenčna seminarja Kickboxing zveze Slovenije, na katerem so trenerji kickboxinga potrjevali licence za leto 2020. Glavno predavanje na dogodku je izvedel dr. Samo Masleša, ki je predaval o delu z otroki in mladostniki v borilnih športih. Omenjenega seminarja so se udeležili tudi trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica Jurij Orač, Marko Stopar, Denis Orač, Blaž Pečnik, Žiga Žveglič, Tina Kolman, Rok Kuzem in Marja Zidarič.

 

PREDSTAVITEV KONTAKTNEGA KARATE-ja v ŠOLI
2019 (september)

V okviru šolskega športnega dneva smo člani KBV Sevnica predstavili osnovnošolcem OŠ Sava Kladnika Sevnica izven šolsko športno dejavnost - KONTAKTNI KARATE. Naši mladi člani Anže, Tadej, Matic in Tilen so svojim vrstnikom prikazali elemente in borbeno tehniko borilne veščine KYOKUSHIN BUDOKAI KARATE. Spremljala sta jih glavni trener kluba Jurij Orač in njegov asistent Amadej Božič.


WAKO / KBZS - REPREZENTANČNE KICKBOXING PRIPRAVE v IZOLI
2019 (julij-avgust)

KBZS kamp Izola v tem našem obmorskem biseru tradicionalno združuje ljubitelje kickboxinga. Treningi so potekali pod vodstvom trenerjev slovenske reprezentance v kickboxingu, ki so se že večkrat izkazali z naslovi evropskih in svetovnih prvakov svojih varovancev. Omenjenega kampa so se udeležili tudi člani Kluba borilnih veščin Sevnica. 

 

OPRAVLJANJE IZPITOV ZA KYU in DAN STOPNJE
2019 (junij)
Kyokushinkai karate zveza Slovenije je s pomočjo Kluba borilnih veščin Sevnica organizirala opravljanje izpitov za višje šolske in mojstrske pasove. Trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica so s strani World Union of Karate-do Federations prejeli še mednarodne certifikate za DAN stopnje, ki so jih opravljali v letu 2018. Prejeli so jih: Žiga Žveglič, za 1.DAN, Blaž Pečnik, 1.DAN, Orač Aljoša, 3.DAN, Denis Orač, 5.DAN, Marko Stopar, 5.DAN in Jurij Orač, 7.DAN. Višje stopnje pasov pa so prejeli še naslednji: mojstrska kandidata Tina Kolman 1.Kyu, Amadej Božič 1.Kyu, mojstri Rok Kuzem, 2.DAN, Marja Zidarič, 2.DAN, Rajko Bončina, 4. DAN in Jože Sečen, 4.DAN. Njihove DAN diplome so ratificirane in mednarodno priznane pri WUKF.  Vsem udeležencem, ki so uspešno opravili izpite iskreno čestitamo - OSU! 

 

FULL KARATE COMBAT KUMITE SEMINAR
2019

Kyokushinkai karate zveza Slovenije je s pomočjo tehničnega izvajalca Kluba borilnih veščin Sevnica organizirala slovenski Full Karate Combat strokovno izobraževalni seminar kontaktnega karateja. V prvem teoretičnem delu seminarja so bila predstavljena pravila Full Karate Combat, dovoljene in prepovedane tehnike, uporaba zaščitne opreme in standardi. V drugem praktičnem delu pa so se udeleženci seznanili z ročnimi in nožnimi napadalnimi tehnikami, dovoljena čiščenja nasprotnika, borbe na tleh, sledile so še sparing borbe v zaščitni opremi ... Seminar so vodili Shihan Jurij Orač, 7.DAN, Marko Stopar, 5.DAN, Denis Orač, 5.DAN in asistent Rok Kuzem, 2.DAN.

 

SEVNIŠKI KARATLON
2019 (maj / december) 

V maju je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU 365 - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti in prazniku Krajevne skupnosti Sevnica, organiziral tradicionalni SEVNIŠKI KARATLON - športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami  borilne večine KARATE. 

 

WAKO / KBZS - BARADA KAMP - KICKBOXING SEMINAR
2019 (maj) 

Ta vikend je na Rogli ponovno potekal eden največjih mednarodnih izobraževalnih kampov borilnih veščin v tem delu Evrope. Tomaž Barada je na tradicionalni izobraževalni kamp privabil več kot 400 ljubiteljev »trdih« kontaktnih borilnih veščin iz Slovenije, EU in celo iz Avstralije. Omenjenega kampa se je udeležila tudi 10-članska ekipa trenerjev in tekmovalcev Kluba borilnih veščin Sevnica: Trenerji Denis Orač, Marko Stopar, Blaž Pečnik in Žiga Žveglič, tekmovalke in tekmovalci Tina Cigler, Kaja Lešnik Rimc, Gregor Divjak, Primož Baumkirher, Damjan Krajnc in Urh Oset. V soboto se jim je pridružil še trener Jurij Orač 

 

BARADA KAMP - TRENERSKI SEMINAR NA ROGLI
2018 (maj)

Ta vikend je na Rogli ponovno potekal že 12. Mednarodni trening kamp seminar borilnih veščin za tekmovalce, reprezentante, kandidate in trenerje kickboxinga. Kickboxing zveza Slovenije je v sodelovanju s Tomažem Barado, podpredsednikom OKS organizirala trenerski seminar, ki ga je vodil in koordiniral eden najboljših tekmovalcev v taekwondoju in kickboxingu ter promotor borilnih veščin, Tomaž BARADA, svetovni boksarski prvak Dejan ZAVEC, MMA borec Zelg Galešić, Taekwondo mojstra Tapilatu, Edi Višković, Krav Maga Willy van de Mortel, idr. Omenjenega kampa so se udeležili tudi naši trenerji Denis Orač, Žiga Žveglič, Blaž Pečnik in člana Damjan Krajnc in Urh Oset. 

 

1. KYOKUSHINKAI KARATE SEMINAR v SLOVENIJI
2017-2018

Kyokushinkai karate zveza Slovenije je v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Klubom borilnih veščin Sevnica v sklopu izobraževalnih programov organizirala 1. Kyokushinkai karate seminar. Seminar so vodili Shihan Mladen Šančić, 8.Dan, Shihan Zvonko Samaržija, 8.Dan in Nenad Šančić, 6. Dan, predstavniki IBK hrvaške Kyokushinkai zveze. OSU!

 

PREDSTAVITEV KONTAKTNEGA KARATE-ja v OŠ
2017-2018

V okviru športnega dneva smo člani KBV Sevnica predstavili osnovnošolcem OŠ Sava Kladnika Sevnica KONTAKTNI KARATE. Naši mladi upi so svojim vrstnikom prikazali tradicionalno in kontaktno borilno veščino KARATE, razliko med tradicionalnim in kontaktnim Kyokushin Budokai karatejem. Spremljala sta jih glavni trener kluba Jurij Orač in Blaž Pečnik.

SAMO PETJE in JURE CESAR vodila K-1 SEMINAR
2017 (junij) 

V soboto 10. junija 2017 je bil v Športnem domu Sevnica uspešno izpeljan K-1 kickboxing trening seminar s Samom Petje in njegovim trenerjem Juretom Cesar. Samo Petje trenutno najboljši borec v K-1, ki je lastnik kar dveh šampionskih pasov v dveh različnih težnostnih kategorijah in njegov osebni trener Jure Cesar, sta izpeljala dva izjemna in odlično oddelana treninga, pri tem pa smo imeli kot prvi priložnost neposredno spoznati tudi njuno skupno planirano vadbo in vodilo, ki je pripeljalo Samota Petje na sam svetovni vrh profesionalnih K-1 borcev. Iskrena hvala vsem udeležencem, še posebej pa našemu članu kluba Juretu Špitalar za njegovo nesebično pomoč in podporo pri nadaljnjem razvoju K-1 v Sevnici. OSS!

 

WAKO - KICKBOXING TRENERSKI SEMINAR NA ROGLI
2017 (maj) 

Ta vikend se je na Rogli ponovno odvijal že 11. Mednarodni trening seminar borilnih veščin za tekmovalce, reprezentante, kandidate in trenerje kickboxinga. Kickboxing zveza Slovenije je v sodelovanju s Tomažem Barado, podpredsednikom OKS organizirala trenerski seminar, ki so ga vodili eden najboljših tekmovalcev v taekwondoju in kickboxingu ter promotor borilnih veščin, Tomaž BARADA, svetovni boksarski prvak Dejan ZAVEC, idr. Omenjenega kampa so se udeležili tudi naši člani in trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica.                                                                                  

BZS.jpg
ZKOS.jpg

Klubska organiziranost, dejavnosti, izobraževanje kadrov,...

          KARATE-DO - Od tradicionalnega do kontaktnega karateja

 

Vadba karateja poteka v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica, v mali telovadnici Športnega doma Sevnica in na zunanjih površinah. Dvakrat tedensko imamo tudi vodeno vadbo - Rekreativni Karate za odrasle, za vse starejše (od 30 let naprej) in tudi upokojence, ki so željni spoznati to vzhodnjaško borilno veščino na drugačen način. Pri nas boste lahko spoznali najbolj efikasno Karate borilno veščino Kyokushin Budokai karate - Fullcontact karate.
           KICKBOXING - Tatami in ring discipline kickboxinga

Vadbo Kickboxinga imamo organizirano v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica, v mali telovadnici Športnega doma Sevnica in na zunanjih površinah. Prizadevamo si, da svojim in drugim študentom omogočimo redno vadbo tudi v vadbenih centrih v Mariboru in Ljubljani. V svojih prostorih v Sevnici poučujemo tradicionalno ŠOLO BOKSA in KICKBOXINGA, ki je primerno za vse generacije. Sama vadba obeh kontaktnih borilnih športov pa je povsem varna. 
           IZOBRAŽEVALNI SEMINARJI, KAMPI, PRIPRAVE 

 

Športni center Barada in Kickboxing zveza Slovenije tradicionalno vsako leto organizirata mednarodni strokovno izobraževalni seminar na Rogli. Treninge Taekwondoja, kickboxinga, boksa, Krav maga, MMA idr. vodijo Tomaž Barada, Dejan Zavec, Stephen Tapilatu, Willy van de Mortel, Edi Visković, Zelg Galešić idr. Trenerji našega kluba se vsako leto udeležijo tega izobraževalnega seminarja. V Sevnici tradicionalno vsako leto organiziramo tudi strokovno izobraževalne vikend seminarje za kontaktni Karate in Kickboxing in se udeležujemo številnih kampov po vsej Evropi.
            KARATE TEKMOVANJA V NAŠI ORGANIZACIJI

 

Klub borilnih veščin Sevnica (prej Karate klub Sevnica, nato Karate klub Hypo Sevnica) že 30 let uspešno organizira športne prireditve v karateju (prvi turnir organiziran dne 8.11.1990) in Kickboxingu na različnih nivojih, od državnih do mednarodnih Grand Prix turnirjev (1. Grand Prix SLOVENIJA OPEN 1998, številne HYPO POKALE vse do leta 2008,..). Od leta 2018 pa enkrat letno v jesenskem delu organiziramo odmevnejšo športno prireditev KARATE FEST v  kontaktnem karateju. 
            UDELEŽBA na TEKMOVANJIH DOMA in na TUJEM

 

Člani Kluba borilnih veščin Sevnica se redno udeležujemo domačih in mednarodnih tekmovanj v karateju in kickboxingu. Naši karateisti nastopajo v različnih mednarodnih karate asociacijah in zvezah kot so W.U.K.F.,  E.F.K.O., W.K.B., I.B.K.,...
Kickboksarji pa se udeležujejo vseh uradnih W.A.K.O. kickboxing tekmovanj od državnih prvenstev do mednarodnih Grand Prix turnirjev (C) ranga. Prisotni smo še na evropskih (A) in svetovnih pokalih (A) ranga, tako v tatami kot v ring disciplinah. Stroške udeležbe našim tekmovalcem na vseh uradnih tekmovanjih doma in v tujini v celoti krije naš klub.