Zlati sponzorji

Dogodki, seminarji, ...

KICKBOXING REPREZENTANČNE PRIPRAVE

17.9.2020

V sklopu programa letnih reprezentančnih priprav reprezentantov Kickboxing zveze Slovenije, letošnje priprave potekajo po posebnem protokolarnem programu v skladu z navodili in priporočili NIJZ. Reprezentančnih priprav, ki so in še potekajo na različnih lokacijah po Sloveniji, so se udeležili tudi naši člani Kluba borilnih veščin Sevnica. Priprave so vodili prof. Vladimir Sitar, predsednik zveze, Bojan Korošec, vodja reprezentanc, Tomaž Barada, Andrej Sande, Sanel Ljutić idr. 

IZVAJANJE TRENINGOV v SEPTEMBRU

31.8.2020

Ker nam v mesecu septembru šola še ni odobrila in zagotovila redne vadbe v njenih prostorih,  izvajamo treninge na prostem in v prostorih Športnega doma Sevnica po prilagojenem spremenjenem urniku. Prav tako sodelujemo na treningih in skupinskih pripravah zunaj naše občine v okviru dogovora z našimi partnerji (društvi in zvezo) na nacionalni in lokalni ravni. Vadbe so posebej prilagojene za različne starostne in kakovostne skupine in potekajo v skladu z navodili in priporočili NIJZ. Začetne skupine naj bi pričele z redno vadbo v mesecu Oktobru! Sicer pa je MIZŠ poslalo vsem osnovnim in srednjim šolam dopis v katerem pozivajo šole, da omogočijo redno vadbo vsem športnim društvom, ki izvajajo izvenšolsko oz. prostočasno športno dejavnost. Več v DOPISu spodaj. Hvala vam za razumevanje in potrpežljivost!

FULL KARATE COMBAT & KUMITE KO & KICKBOXING

30.6.2020

V času poletnih počitnic (julij in avgust) in v nadaljevanju v jesenskih mesecih, bo v skladu s sprejetim letnim programom z upoštevanjem posebnih priporočil tako NIJZ kot tujih zdravstvenih ustanov vezanih na epidemijo Covid-19, organiziranih več strokovno izobraževalnih seminarjev za kontaktni karate (Full Karate Combat & Kumite KO) in kickboxing (Kick light, Full Contact, K1). Seminarji bodo potekali na različnih lokacijah pod okriljem Kyokushinkai karate zveze Slovenije v sodelovanju s hrvaško Kyokushinkai karate zvezo, slovensko kickboxing zvezo WAKO in posameznimi sodelujočimi partnerji regije Alpe Adria (Avstrija, Hrvaška, Slovenija,..). 

WAKO KICKBOXING TRENERSKI SEMINAR

11.1.2020

Dne 8. decembra 2019 v Mengšu in 12. januarja 2020 v Slov. Bistrici sta za trenerje kickboxinga potekala licenčna seminarja Kickboxing zveze Slovenije, na katerem so trenerji kickboxinga potrjevali licence za leto 2020. Glavno predavanje na dogodku je izvedel dr. Samo Masleša, ki je predaval o delu z otroki in mladostniki v borilnih športih. Omenjenega seminarja so se udeležili tudi trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica Jurij Orač, Marko Stopar, Denis Orač, Blaž Pečnik, Žiga Žveglič, Tina Kolman, Rok Kuzem in Marja Zidarič.

REPREZENTANČNE KICKBOXING PRIPRAVE v IZOLI

13.8.2019

KBZS kamp Izola v tem našem obmorskem biseru tradicionalno združuje ljubitelje kickboxinga. Treningi potekajo pod vodstvom trenerjev slovenske reprezentance v kickboxingu, ki so se že večkrat izkazali z naslovi evropskih in svetovnih prvakov svojih varovancev. Omenjenega kampa se udeležujejo tudi člani Kluba borilnih veščin Sevnica. 

OPRAVLJANJE IZPITOV ZA KYU in DAN STOPNJE

7.6.2019

Kyokushinkai karate zveza Slovenije je s pomočjo Kluba borilnih veščin Sevnica organizirala opravljanje izpitov za višje šolske in mojstrske pasove. Trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica pa so s strani World Union of Karate-do Federations prejeli še mednarodne certifikate za DAN stopnje. Prejeli so jih: Žiga Žveglič, za 1.DAN, Blaz Pecnik, 1.DAN, Orač Aljoša, 3.DAN, Denis Orač, 5.DAN, Marko Stopar, 5.DAN in Jurij Orač, 7.DAN. Višje stopnje pasov pa so prejeli še naslednji: mojstrska kandidata Tina Kolman 1.Kyu, Amadej Božič 1.Kyu, mojstri Rok Kuzem, 2.DAN, Marja Zidarič, 2.DAN, Rajko Bončina, 4. DAN in Jože Sečen, 4.DAN. Njihove DAN diplome bodo ratificirane pri WUKF in izdani ustrezni certifikati v mesecu oktobru. Vsem udeležencem opravljanja izpitov za prejeta priznanja iskreno čestitamo - OSU! 

FULL KARATE COMBAT KUMITE SEMINAR

7.6.2019

Kyokushinkai karate zveza Slovenije je s pomočjo tehničnega izvajalca Kluba borilnih veščin Sevnica organizirala slovenski Full Karate Combat strokovno izobraževalni seminar kontaktnega karateja. V prvem teoretičnem delu seminarja so bila predstavljena pravila Full Karate Combat, dovoljene in prepovedane tehnike, uporaba zaščitne opreme in standardi. V drugem praktičnem delu ​pa so se udeleženci seznanili z ročnimi in nožnimi napadalnimi tehnikami, dovoljena čiščenja nasprotnika, borbe na tleh, sledile so še sparing borbe v zaščitni opremi ... Seminar so vodili Shihan Jurij Orač, 7.DAN, Marko Stopar, 5.DAN, Denis Orač, 5.DAN in asistent Rok Kuzem, 2.DAN.

SEVNIŠKI KARATLON

23.5.2019

V petek 24. maja 2019 je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU 365 - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti in prazniku Krajevne skupnosti Sevnica, organiziral tradicionalni SEVNIŠKI KARATLON - športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami  borilnih veščin. Športno rekreativnega srečanja se je udeležilo večje število 

WAKO - BARADA KAMP - KICKBOXING SEMINAR

9.5.2019

Ta vikend je na Rogli ponovno potekal eden največjih mednarodnih izobraževalnih kampov borilnih veščin v tem delu Evrope. Tomaž Barada je na tradicionalni izobraževalni kamp privabil več kot 400 ljubiteljev »trdih« kontaktnih borilnih veščin iz Slovenije, EU in celo iz Avstralije. Omenjenega kampa se je udeležila tudi 10-članska ekipa trenerjev in tekmovalcev Kluba borilnih veščin Sevnica: Trenerji Denis Orač, Marko Stopar, Blaž Pečnik in Žiga Žveglič, tekmovalke in tekmovalci Tina Cigler, Kaja Lešnik Rimc, Gregor Divjak, Primož Baumkirher, Damjan Krajnc in Urh Oset. V soboto se jim je pridružil še trener Jurij Orač 

BARADA KAMP - TRENERSKI SEMINAR NA ROGLI

10.5.2018

Ta vikend je na Rogli ponovno potekal že 12. Mednarodni trening kamp seminar borilnih veščin za tekmovalce, reprezentante, kandidate in trenerje kickboxinga. Kickboxing zveza Slovenije je v sodelovanju s Tomažem Barado, podpredsednikom OKS organizirala trenerski seminar, ki ga je vodil in koordiniral eden najboljših tekmovalcev v taekwondoju in kickboxingu ter promotor borilnih veščin, Tomaž BARADA, svetovni boksarski prvak Dejan ZAVEC, MMA borec Zelg Galešić, Taekwondo mojstra Tapilatu, Edi Višković, Krav Maga Willy van de Mortel, idr. Omenjenega kampa so se udeležili tudi naši trenerji Denis Orač, Žiga Žveglič, Blaž Pečnik in člana Damjan Krajnc in Urh Oset

20.10.2017

Kyokushinkai karate zveza Slovenije je v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Klubom borilnih veščin Sevnica v sklopu izobraževalnih programov organizirala 1. Kyokushinkai karate seminar. Seminar so vodili  Shihan Mladen Šančić, 8.Dan, Shihan Zvonko Samaržija, 7.Dan in Nenad Šančić, 5. Dan, predstavniki IBK hrvaške Kyokushinkai zveze. Karate seminar se je odvijal v soboto 21.10.2017 v Športnem domu Sevnica (pri bazenu). OSU!

PREDSTAVITEV KONTAKTNEGA KARATE-ja v OŠ

2.10.2017

Danes smo se v okviru športnega dneva predstavili osnovnošolcem OŠ Sava Kladnika Sevnica. Naši mladi upi David Kocman, Gašper Štigl, Amadej Božič in Nejc Zabasu so svojim vrstnikom prikazali tradicionalno in kontaktno borilno veščino KARATE. Spremljala sta jih glavni trener kluba Jurij Orač in Blaž Pečnik. Vadba karateja za začetnike se bo izvajala vsak TOREK in ČETRTEK v Športnem domu Sevnica in v POŠ Loka pri Zidanem mostu. Za vadbo v Sevnici pokličite 040 98 62 62, za vadbo v Loki pokličite 070 85 99 33.  

SAMO PETJE in JURE CESAR vodila K-1 SEMINAR

9.6.2017

V soboto 10. junija 2017 je bil v Športnem domu Sevnica uspešno izpeljan K-1 kickboxing trening seminar s Samom Petje in njegovim trenerjem Juretom Cesar. Samo Petje trenutno najboljši borec v K-1, ki je lastnik kar dveh šampionskih pasov v dveh različnih težnostnih kategorijah in njegov osebni trener Jure Cesar, sta izpeljala dva izjemna in odlično oddelana treninga, pri tem pa smo imeli kot prvi priložnost neposredno spoznati tudi njuno skupno planirano vadbo in vodilo, ki je pripeljalo Samota Petje na sam svetovni vrh profesionalnih K-1 borcev. Iskrena hvala vsem udeležencem, še posebej pa našemu članu kluba Juretu Špitalar za njegovo nesebično pomoč in podporo pri nadaljnjem razvoju K-1 v Sevnici. OSS!

WAKO KICKBOXING TRENERSKI SEMINAR NA ROGLI

11.5.2017

Ta vikend se je na Rogli ponovno odvijal že 11. Mednarodni trening seminar borilnih veščin za tekmovalce, reprezentante, kandidate in trenerje kickboxinga. Kickboxing zveza Slovenije je v sodelovanju s Tomažem Barado, podpredsednikom OKS organizirala trenerski seminar, ki so ga vodili eden najboljših tekmovalcev v taekwondoju in kickboxingu ter promotor borilnih veščin, Tomaž BARADA, svetovni boksarski prvak Dejan ZAVEC, idr. Omenjenega kampa so se udeležili tudi naši člani in trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica

Please reload

Klubska organiziranost, dejavnosti, izobraževanje kadrov,...

          KARATE - Od tradicionalnega do kontaktnega karateja

 

Vadba karateja poteka v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica, v mali telovadnici Športnega doma Sevnica in na zunanjih površinah. Dvakrat tedensko imamo tudi vodeno vadbo - Rekreativni Karate za odrasle, za vse starejše (od 30 let naprej) in tudi upokojence, ki so željni spoznati to vzhodnjaško borilno veščino na drugačen način. Pri nas boste lahko spoznali razliko med tradicionalnim, športnim in kontaktnim karatejem. Pri nas primarno vadimo Kyokushin Budokai kontaktni karate (Kumite), sekundarno pa tradicionalni Shotokan karate (Kata).
           KICKBOXING - Tatami in ring discipline kickboxinga

Vadbo kickboxinga imamo organizirano v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica, v mali telovadnici Športnega doma Sevnica in na zunanjih površinah. Prizadevamo si, da svojim in drugim študentom omogočimo redno vadbo tudi v vadbenih centrih v Mariboru in Ljubljani. V svojih prostorih v Sevnici poučujemo tradicionalno ŠOLO BOKSA in KICKBOXINGA, ki je primerno za vse generacije. Sama vadba obeh kontaktnih borilnih športov pa je povsem varna. 
           IZOBRAŽEVALNI SEMINARJI, KAMPI, PRIPRAVE 

 

Športni center Barada in Kickboxing zveza Slovenije tradicionalno vsako leto organizirata mednarodni strokovno izobraževalni seminar na Rogli. Treninge Taekwondoja, kickboxinga, boksa, Krav maga, MMA idr. vodijo Tomaž Barada, Dejan Zavec, Stephen Tapilatu, Willy van de Mortel, Edi Visković, Zelg Galešić idr. Trenerji našega kluba se vsako leto udeležijo tega izobraževalnega seminarja. V Sevnici tradicionalno vsako leto organiziramo tudi strokovno izobraževalne vikend seminarje za kontaktni Karate in Kickboxing in se udeležujemo številnih kampov po vsej Evropi.
            KARATE TEKMOVANJA V NAŠI ORGANIZACIJI

 

Klub borilnih veščin Sevnica (prej KK Sevnica, nato KK Hypo Sevnica) že 30 let uspešno organizira športne prireditve v karateju (prvi turnir organiziran dne 8.11.1990) in kickboxingu na različnih nivojih, od državnih do mednarodnih Grand Prix turnirjev (1. Grand Prix SLOVENIJA OPEN 1998, številne HYPO POKALE vse do leta 2008,..). Od leta 2018 pa enkrat letno v jesenskem delu organiziramo odmevnejšo športno prireditev KARATE FEST v nekontaktnem in kontaktnem karateju. 
            UDELEŽBA na TEKMOVANJIH DOMA in na TUJEM

 

Člani Kluba borilnih veščin Sevnica se redno udeležujemo domačih in mednarodnih tekmovanj v karateju in kickboxingu. Naši karateisti nastopajo v različnih mednarodnih karate asociacijah in zvezah kot so WKF in WUKF - nekontaktni karate in EFKO, WKB, IBK - Kyokushinkai kontaktni karate. Kickboksarji pa se udeležujejo vseh uradnih WAKO kickboxing tekmovanj od državnih prvenstev do mednarodnih Grand Prix turnirjev (C) ranga. Prisotni smo še na evropskih (A) in svetovnih pokalih (A) ranga, tako v tatami kot v ring disciplinah. Stroške udeležbe našim tekmovalcem na vseh uradnih tekmovanjih doma in v tujini v celoti krije naš klub. 

KYOKUSHIN BUDOKAI KARATE - FULL KARATE COMBAT - KICKBOXING - BOKS - SHOTOKAN  KARATE-DO - MIXED MARTIAL ARTS - KARATLON

© 2016 by KBV Sevnica. Proudly created with Wix.com