top of page

Zlati sponzorji

B O K S - Info:  040 98 62 62

Dogodki, seminarji, novice, ...

kbv sevnica-logo-modri-maj-2016.JPG

OPRAVLJANJE IZPITOV ZA VIŠJE ŠOLSKE KYOKUSHIN KARATE in KICKBOXING PASOVE

2024-06-03/04/05 

Tudi letos smo v prvi polovici junija izvedli tradicionalno polaganje pasov, kjer smo preverjali pridobljeno znanje naših klubskih kandidatov.  Prikazano znanje je bilo več kot odlično, zato čestitke vsem, ki so uspešno opravili izpit za višji pas. OSU! Več na Posavski obzornik

EPosavje

RISOV POLETNI KAMP 2024

Kočevska Reka - 24.6. - 29.6.2024

DBV Bushido iz Ljubljane je v sodelovanju s Kyokushinkai karate zvezo Slovenije in KBV Sevnica organiziral 2. tradicionalni RISOV POLETNI KAMP. Kampa so se udeležili tudi člani KBV Sevnica. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEVNIŠKI KARATLON - VETER V LASEH

2024-05-22

V sodelovanju s Športno unijo Slovenije in Športne zveze Sevnica, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, smo v klubu organizirali tradicionalni "Sevniški KARATLON - pozdrav poletju". Karatlona se je udeležilo 48 otrok, ki so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in rekviziti, ki jih uporabljamo v Karateju. Več na Facebook straneh kluba: Klub borilnih veščin Sevnica, Jurij Jr Orač, Posavski obzornik

WAKO / KBZS - BARADA KAMP - KICKBOXING SEMINAR

Rogla, 10.-12.5.2024

Ta vikend smo se ponovno udeležili Barada kampa.  Eden največjih mednarodnih izobraževalnih kampov borilnih veščin je ponovno potekal na Rogli. Tokrat z rekordno udeležbo. Tomaž Barada je na tradicionalni izobraževalni kamp privabil večje število ljubiteljev kontaktnih borilnih športov in veščin tako iz Slovenije kot iz tujine. Omenjenega kampa smo se udeležili tudi sevniški kickboxing trenerji in tekmovalci.

 

GASSHUKU OLIMJE 2024

Podčetrtek, 4.2.2024

V okviru letnega programa ZKOS - Zveze karate organizacij Slovenije je bil v nedeljo organiziran Gasshuku - seminar za klasični karate, ki predstavlja vse tri temeljne različne pojavne oblike karateja - splošni, tradicionalni in kontaktni karate. Omenjenega seminarja so se udeležili predstavniki različnih stilskih zvez: Fudokan Slovenija - predsednik Aljoša Lipavc, WKSA - Ljubo Javoršek, SKIF - Ivan Čerič in Darjan Rošker, Kyokushinkai Slovenija - Jurij Orač in ZKOS - Damijan Bisako. Pogrešali pa smo Boruta Kincla - Kempo Arnis Slovenija, ki je bil opravičeno službeno odsoten v tujini. Svoj izostanek sta opravičila tudi Vlado Paradižnik - Sankukai Slovenija in dr. Branko Gabrovec - JKA Slovenija. Do naslednjič - Osu!

1.krog KYOKUSHINKAI KARATE ŠOLSKE LIGE - Sevnica

2024-01-27

V soboto 27.1.2024 bomo organizirali 1. krog KYOKUSHINKAI šolske karate lige za člane Kluba borilnih veščin Sevnica. Športni dogodek se bo odvijal v mali telovadnici Športnega doma Sevnica, zato ogled staršev in javnosti NE bo omogočen!

 

WAKO - TRENERSKI LICENČNI SEMINAR 2024

2024-01-07

Kickboxing zveza Slovenije je v Slovenski Bistrici 7.1.2024 organizirala letni Kickboxing licenčni seminar na katerem so slovenski kickboxing trenerji potrjevali licence za leto 2024. Omenjenega seminarja so se udeležil tudi trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica Jurij Orač, Denis Orač, Branko Ristić, Marko Stopar, Blaž Pečnik, Rok Kuzem, Marko Ristić in Žiga Žveglič.

 

SEVNIŠKI KARATLON - VETER V LASEH

2023-12-20

V sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, smo v klubu organizirali tradicionalni "Sevniški KARATLON - pozdrav zimi". Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in rekviziti, ki jih uporabljamo v Karateju. Več na: Lokalno.siPosavski obzornik

OBDARITEV OTROK - PRAKTIČNA DARILA ZA UDELEŽBO

2023-06-07

V skladu s sprejetim letnim programom dela je vodstvo kluba v mesecu juniju pred začetkom šolskih počitnic, otroke, člane kluba razveselilo z obdaritvijo klubskih majic. Posamezniki z največjo udeležbo na treningih v tekmovalni sezoni 2022/23 pa so prejeli še praktična darila. 

OPRAVLJANJE IZPITOV ZA VIŠJE PASOVE KYOKUSHIN BUDOKAI FULLCONTACT KARATE

2023-06-05 

Tako kot vsako leto, smo tudi letos v prvi polovici meseca junija izvedli tradicionalno polaganje pasov, kjer smo preverjali pridobljeno znanje Kyokushin Budokai Fullcontact karateja. Naši člani Karate sekcije določeno znanje pridobivajo skozi celotno sezono treningov in dokazujejo svoj napredek tudi z nastopi na določenih domačih in mednarodnih tekmovanjih. Prikazano znanje učencev na izpitu je bilo več kot odlično, zato čestitke vsem kandidatom, ki so uspešno opravili izpit za višji pas. OSU! Več na Posavski obzornik

SEVNIŠKI KARATLON - VETER V LASEH

2023-05-31

V sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti in praznikom Krajevne skupnosti Sevnica, smo v klubu organizirali tradicionalni "Sevniški KARATLON - pozdrav poletju". Namen športnega srečanja je bil aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in rekviziti, ki jih uporabljamo v Karateju. Več na Športna unija Slovenije, Posavski obzornik

 

WAKO / KBZS - BARADA KAMP - KICKBOXING SEMINAR
2023-05-12 

Ta vikend so se naši klubski trenerji in tekmovalci kickboxinga na Rogli ponovno udeležili tradicionalnega Barada kampa, enega največjih mednarodnih izobraževalnih kampov borilnih veščin v tem delu Evrope. 

 

DRŽAVNO E-KICKBOXING PRVENSTVO

2023-05-06

Domači Klub borilnih veščin Sevnica bo v sodelovanju s KBZS v Športnem domu Sevnica organiziral za svoje člane preizkus na elektronski boksarski vreči. Rezultati bodo šteli za skupno uvrstitev na DP.

TANIN OPEN 2023

2023-04-22

V soboto 22. aprila 2023 je Klub borilnih veščin Sevnica v Športnem domu Sevnica že 31.leto gostil najboljše mlade karateiste iz širše regije. Na fullcontact karate turnirju so se mladi športniki pomerili v naslednjih disciplinah: Tameshiwari - Tobi Mae Geri Jodan, Kata kyu, Kata open in v kontaktnih borbah Kumite K.O. Več o uspehih naših pa v rubriki REZULTATI.

ŠPORTNIK LETA 2023

2023-03

V Kulturni dvorani Sevnica je potekala tradicionalna športna prireditev, na kateri so za odlične dosežke na športnem področju razglasili najboljše posameznike in posameznice, klube in društva. Slavnostni govornik je bil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Prejemnik zlate plakete je postal naš član Kluba borilnih veščin Sevnica Rajko Bončina z Loga, ki je pomembno vplival na razvoj sevniškega karateja. Več o podelitvah priznanj in proslavi pa v lokalnih medijih Posavski obzornik, Lokalno.si idr.

FULLCONTACT KARATE SODNIŠKI SEMINAR

2023-02

V mesecu februarju je v Sevnici potekalo več dnevno praktično usposabljanje kandidatov za sodnika Fullcontact karateja v športni borbeni disciplini Full Contact Combat. Usposabljanje je potekalo pod okriljem Kyokushinkai karate zveze Slovenije v sodelovanju s Klubom borilnih veščin Sevnica. Usposabljanje udeležencev sodniškega seminarja je vodil Shihan Denis Orač. Vsi kandidati za sodnika Full Contact Combat so po uspešnem usposabljanju pridobili ustrezno karate sodniško licenco za leto 2023.

 

WAKO - KICKBOXING LICENČNI SEMINAR 

2023-01

Tehnična komisija Kickboxing zveze Slovenije je ta vikend v Slovenski Bistrici izvedla redno letno usposabljanje trenerjev kickboxinga za podaljšanje oz. obnovitev njihovih trenerskih licenc. Za l. 2023 so licenco za trenerja obnovili, oz. podaljšali Jurij Orač, Denis Orač, Marko Stopar, Blaž Pečnik, Žiga Žveglič, Gregor Divjak, Rok Kuzem, Marja Zidarič in Tina Kolman. Danilo in Aljoša se izobraževanja nista mogla udeležiti.

 

Umrl dr. Emin TOPIĆ

2023-01-07

Z veliko žalostjo Vam sporočamo, da je v 86. letu starosti umrl ustanovitelj in glavni inštruktor BUDOKAI šole borilnih veščin dr. Emin TOPIĆ. Iskreno sožalje njegovi soprogi, otrokom in ostalim žalujočim sorodnikom.

 

SEVNIŠKI KARATLON - VETER V LASEH

2022-12-21

V sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, smo v klubu organizirali tradicionalni «Sevniški KARATLON. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in rekviziti, ki jih uporabljamo v Karateju. Več na Posavski obzornik

KYOKUSHIN-KEMPO - Šolska karate liga 1.krog - PRELOŽENA ZARADI BOLEZNI

2022-12-03

Kyokushin-Kempo - Šolska karate liga 1.krog, ki bi se morala odvijati v soboto 3.decembra 2022 v Športnem domu Sevnica je bila zaradi povečanega števila obolelih odpovedana. Tekma je preložena v leto 2023. Hvala za razumevanje!

DRŽAVNO FULLCONTACT KARATE PRVENSTVO SLOVENIJE

2022-11-19

Fullcontact karate prvenstvo Slovenije v organizaciji KBV Sevnica in Kyokushinkai karate zveze Slovenije za vse starostne kategorije v disciplinah Kata, Kumite KO in Full Karate Combat. Lokacija: Športni dom Sevnica.

POLAGANJE PASOV - Opravljanje izpitov za višje pasove Kyokushin Budokai Karate

2022-06-08 

Tako kot vsako leto, smo tudi letos v mesecu juniju izvedli tradicionalno polaganje pasov, kjer smo preverjali pridobljeno znanje Kyokushin Budokai karateja. Naši člani Karate sekcije določeno znanje pridobivajo skozi celotno sezono treningov in dokazujejo svoj napredek tudi z nastopi na določenih domačih in mednarodnih tekmovanjih. Dodatno znanje pa zagotovo pridobivajo z udeležbo na strokovno izobraževalnih seminarjih in usposabljanjih. Prikazano znanje učencev na izpitu je bilo več kot odlično, zato čestitke vsem članom Kluba borilnih veščin Sevnica ob opravljenih izpitih za višje pasove. OSU! Več na Lokalno.si

SEVNIŠKI KARATLON - VETER v LASEH 

2022-05-30

V ponedeljek 30.maja 2022 smo v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, organizirali tradicionalni «SEVNIŠKI KARATLON – pozdrav poletju«. Namen športnega srečanja je bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane še naloge z elementi in prvinami  Karateja. Športno rekreativno srečanje je bilo namenjeno predšolskim otrokom starim od 4 - 6 let in osnovnošolcem nižjih razredov do 11 leta starosti. Na koncu športnega dogodka je vsak udeleženec od organizatorja prejel praktično nagrado, ki jih je sponzorirala Športna unija Slovenije. Klub borilnih veščin Sevnica pa je vsakemu udeležencu za uspešno izveden preizkus podelil še unikatno diplomo in medaljo. Dogodek je bil objavljen na: Posavski obzornikLokalno.si

WAKO / KBZS - BARADA KAMP - KICKBOXING SEMINAR
2022-05-06 

Prvi vikend v maju po dveletnem premoru smo se ponovno udeležili Barada kampa.  Eden največjih mednarodnih izobraževalnih kampov borilnih veščin je ponovno potekal na Rogli. Tomaž Barada je na tradicionalni izobraževalni kamp privabil večje število ljubiteljev kontaktnih borilnih športov in veščin tako iz Slovenije kot iz tujine.  Omenjenega kampa smo se udeležili tudi sevniški kickboxing trenerji in tekmovalci. Posavski obzornik,  Foto galerija

SODNIŠKI SEMINAR v FULLCONTACT KARATEJU

2022-03-18

V petek 18.3. (OŠ) in soboto 19.03.2022 je v Športnem domu Sevnica potekalo usposabljanje kandidatov za sodnika Fullcontact karateja v disciplini Kumite K.O.. Usposabljanje je potekalo pod okriljem Kyokushinkai karate zveze Slovenije v sodelovanju s Zvezo karate organizacij Slovenije, za tehnično izvedbo pa je poskrbel Klub borilnih veščin Sevnica. Izobraževanje udeležencev sodniškega seminarja je vodil Sensei Vladimir Sekelj iz Hrvaške kyokushinkai karate zveze. Vsi kandidati za sodnika Kumite K.O. so po uspešnem usposabljanju pridobili ustrezno sodniško licenco za leto 2022.

SEVNIŠKI KARATLON

2021-12-22

V sredo 22.decembra 2021 smo v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, organizirali tradicionalni «SEVNIŠKI KARATLON – pozdrav zimi«, športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami  Karateja. Športno rekreativnega srečanja se je udeležilo večje število predšolskih otrok starih od 4 - 6 let in manjše število osnovnošolcev nižjih razredov. Ob zaključku sevniškega KARATLONA je organizator KBV Sevnica vsem udeležencem za uspešno premagane ovire podelil lične medalje. Foto utrinki so razvidni v rubriki Galerija Več na spletni strani Športne unije Slovenije.

KYOKUSHINKAI SODNIŠKI SEMINAR

2021 (oktober)

V Sevnici sta v mesecu oktobra potekala dva Kyokushinkai sodniška seminarja za disciplini Full Karate Combat in Kumite KO. Obeh seminarjev se je udeležilo 26 kandidatov za sodnika kontaktnega karateja. Sodniški seminar Full Karate Combat je vodil Sensei Groboljšek, Kumite KO pa Sensei Sekelj iz Kyokushinkai zveze IKO Matsushima Hrvaške.

KICKBOXING REPREZENTANČNE PRIPRAVE

2021 (oktober)

V Sevnici in v Krškem so oktobra in novembra potekale Kickboxing reprezentančne priprave v sodelovanju s KBZS in KTB Krško. 

PREDSTAVITEV KARATEJA PO ŠOLAH 

2021 (september)

Predstavitev Full Karate Combat se je v mesecu septembru nadaljevala še osnovnošolcem v OŠ Boštanj in na OŠ Blanca. 

FULLCONTACT KARATE ZOBRAŽEVANJE STROKOVNEGA KADRA

2021 (avgust, september)

KBV Sevnica je v sodelovanju s KKZS izvedla večdnevno izobraževanje in usposabljanje strokovnega kadra za fullcontact karate. 

IZOLA KICKBOXING KAMP 2021

2021 (julij, avgust, september)
Člani Kluba borilnih veščin Sevnica so se od 27.7. do 31.7.2021 udeležili Izola Kickboxing kampa, ki ga je organizirala Kickboxing zveza Slovenije. Treninge oz. priprave so vodili selektor KBZS reprezentance Bojan Korošec, boksarski šampijon Dejan Zavec, Ivo Vodopivec, Srečko Rozman, Andrej Sande, Edi Višković iz Hrvaške, Sanel Ljutić,  idr... Priprave so se nadaljevale še v mesecu avgustu in sredi septembra.... Foto galerija

FULL KARATE COMBAT

2021 (julij, avgust)
Glavni trener Kluba borilnih veščin Sevnica Jurij Orač se je v času od 10. do 17.7. v Zadru udeležil seminarja za kontaktni karate, kjer je udeležencem seminarja predstavil novo športno disciplino Full Karate Combat - borbo polnega kontakta. Treningi in predstavitve so se nadaljevale tudi v Avstriji, Sloveniji... Foto galerija

OPRAVLJANJE IZPITOV - POLAGANJE PASOV

2021 (junij)
V skladu z letnim programom KBV Sevnica in razpisom KKZS za opravljanje izpitov, smo v mesecu juniju izvedli vsakoletno preverjanje znanja naših članov. Kandidati, ki so pristopili k opravljanju izpitov za barvne šolske pasove, so prikazali zelo visok nivo pridobljenega znanja. Vsem kandidatom, ki so uspešno opravili izpit je Izpitna komisija KKZS podelila diplome, izpit (pridobljeno znanje - kyu stopnjo) pa vpisala v enotni register KKZS. Iskrene čestitke! Vsak udeleženec je prejel tudi spominsko klubsko majico. Ostale kandidate, ki izpita bodisi niso opravili, opravili pogojno ali se ga iz opravičenih razlogov niso mogli udeležiti, čaka nov izpitni termin v mesecu decembru 2021!

Foto galerija

SEVNIŠKI KARATLON

2021 (junij)
Klub borilnih veščin Sevnica je v petek 18.6.2021 v sodelovanju s Športno unijo Slovenije v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU uspešno izpeljal tradicionalni "Sevniški KARATLON - pozdrav poletju" za malčke, malčice, osnovnošolke in osnovnošolce do 10 let starosti. Iskrene čestitke vsem udeležencem sevniškega Karatlona, ki so uspešno premagali vse ovire. Naslednji Karatlon bomo organizirali v mesecu decembra. OSU! Več na Posavski obzornik - Foto galerija

V KLUBU IMAMO 10 STROKOVNO USPOSOBLJENIH TRENERJEV in PROFESORJA ŠPORTNE VZGOJE, SKUPAJ NAS JE ŽE 11 TRENERJEV 

2021 (marec, april)

V naši sredini se pod budnim očesom visoko usposobljenih strokovnih kadrov kalijo bodoči šampioni kontaktnega in športnega karateja, kickboxinga in boksa. V svoji sredini imamo že 10 strokovno usposobljenih trenerjev za delo v športu in enega profesorja športne vzgoje. Za prihodnost strokovnega kadra se nam ni potrebno bati. Po sprostitvi določenih ukrepov je bila ponovna vrnitev v telovadnice zelo dobrodošla. Pričeli smo z rednimi intenzivnimi pripravami posameznih selekcij, ki jih bomo nadaljevali in kombinirali v sodelovanju s panožnimi športnimi zvezami po vsej Sloveniji in tujini. Kljub vsem začetnim težavam nam je uspelo za prvo polletje še dodatno registrirati športnike pri Karate zvezi Slovenije (WKF), Kyokushinkai karate zvezi Slovenije, članici ZKOS (WUKF) in Kickboxing zvezi Slovenije (WAKO). V jesenskem delu pa bomo  registrirali prve športnike pri Boksarski zvezi Slovenije (AIBA).

45 LET SEVNIŠKEGA KARATEJA - 45 LET TRADICIJE IN USPEHOV

2021 (marec)

Letos, natančneje 17. marca 2021 obeležujemo 45 let uspešnega delovanja sevniških karateistov. Od Karate sekcije TVD Partizana Sevnica, Karate kluba Sevnica, Karate kluba Hypo do današnjega Kluba borilnih veščin Sevnica je 45 let tradicije in uspehov. Številne osvojene medalje doma in na tujem pričajo, da imamo v Sevnici bogato zgodovino, za katero smo zaslužni tako trenerji, kot naši varovanci, ki so ponesli odmevne uspehe daleč preko naših meja. V svojih vrstah imamo vrsto kategoriziranih vrhunskih športnikov, ki so pridobili status športnika s strani OKS – Združenja športnih zvez Slovenije. Vsi skupaj smo lahko upravičeno ponosni, da smo s svojimi idejami  uresničili številne zamisli, še posebej  tiste na mednarodnem športnem področju, promociji Slovenije in naše Sevnice. Pred nami je še veliko ciljev, toda z vrlinami, kot so vztrajnost, potrpežljivost in predanost KARATE-ju, smo v Klubu borilnih veščin Sevnica lahko trdno prepričani, da jih bomo še dosegali. Iskrene čestitke ob tako visokem jubileju.

Kyokushin pozdrav - OSU! Več na: Posavski obzornik, Radio KrkaDolenjski list

FAKULTETA ZA ŠPORT - IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE TRENERJEV ZA 2. STOPNJO 

2020 (oktober-november-december) 

V skladu s sprejetim LPŠ se je naš trener Denis Orač, Trener Kickboxinga B, udeležil obveznih vsebin za pridobitev novega višjega strokovnega naziva - strokovni delavec v športu II., ki ga je organizirala Fakulteta za šport. Po zaključenem usposabljanju je sledilo še preverjanje znanja, ki ga je uspešno opravil. Sedaj ga čaka še izobraževanje iz posebnih vsebin, ki ga bo naslednje leto razpisala in organizirala Kickboxing zveza Slovenije. Če bo še pri posebnih vsebinah uspešen, v kar ne dvomimo, si bo pridobil nov višji naziv Trener Kickboxinga A - po novem ZŠpo-1- 2. stopnjo strokovnega delavca v športu - WAKO kickboxing - športno treniranje. 

WKF / KZS - TRENERSKI KARATE LICENČNI SEMINAR 2021 

2020 (september)
Septembra 2020 je KZS preko spletne aplikacije ZOOM za trenerje karateja organizirala licenčni seminar na katerem so trenerji karateja potrjevali licence za leto 2021. Glavno predavanje na dogodku je izvedel dr. Jernej Sever s svojimi sodelavci iz Tehnične komisije. Omenjenega seminarja se je udeležil tudi glavni trener Kluba borilnih veščin Sevnica, Jurij Orač, Trener inštruktor karateja - 2. stopnja.  

IZVAJANJE REDNE IN DOPOLNILNE VADBE NA ZUNANJIH ŠPORTNIH POVRŠINAH
2020 (junij-julij-avgust-september)

V času šolskih počitnic izvajamo redne in dopolnilne treninge karateja in kickboxinga za tekmovalne selekcije na prostem po prilagojenem spremenjenem urniku. Prav tako sodelujemo na treningih in skupinskih pripravah zunaj naše občine v okviru dogovora z našimi partnerji (društvi in stilskimi organizacijami) na nacionalni in regionalni ravni. Vadbe so posebej prilagojene za različne starostne in kakovostne skupine in potekajo v skladu z navodili in priporočili NIJZ. Obseg vadbe bomo/smo morali povečati na račun izpada treningov iz spomladanskega "lockdowna".


WAKO / KBZS - KICKBOXING REPREZENTANČNE PRIPRAVE

2020

V sklopu programa letnih reprezentančnih priprav reprezentantov Kickboxing zveze Slovenije, letošnje priprave potekajo po posebnem protokolarnem programu v skladu z navodili in priporočili NIJZ. Reprezentančnih priprav, ki so in še potekajo na različnih lokacijah po Sloveniji, so se udeležili tudi naši člani Kluba borilnih veščin Sevnica. Priprave so vodili selektor reprezentance Bojan Korošec, vodja reprezentanc, Tomaž Barada, Andrej Sande, Sanel Ljutić idr. 

FULL KARATE COMBAT & KUMITE KO & KICKBOXING
2020 (junij-julij-avgust-september)

V času poletnih počitnic (junij - julij - avgust - september 2020) in v nadaljevanju v jesenskih mesecih, smo v skladu s sprejetim letnim programom z upoštevanjem posebnih priporočil tako NIJZ kot tujih zdravstvenih ustanov vezanih na epidemijo Covid-19, organizirali več strokovno izobraževalnih seminarjev za kontaktni karate (Full Karate Combat & Kumite KO) in kickboxing (Kick light, Full Contact, K1). Seminarji so potekali na različnih lokacijah pod okriljem Kyokushinkai karate zveze Slovenije v sodelovanju s hrvaško Kyokushinkai karate zvezo, slovensko kickboxing zvezo WAKO in posameznimi sodelujočimi partnerji regije Alpe Adria (Avstrija, Hrvaška, Slovenija,..). 

 

WAKO / KBZS - KICKBOXING USPOSABLJANJE TRENERJEV ZA 1. STOPNJO

2019-2020 

V skladu s sprejetim LPŠ in letnim programom panožne Kickboxing zveze so se naši trije trenerji udeležili tečaja obveznih vsebin na FŠ za pridobitev 1. stopnje strokovnega delavca v športu in ga uspešno zaključili. Sledilo je še dolgotrajno usposabljanje strokovnega kadra iz posebnih vsebin, ki ga je pripravila Kickboxing zveza Slovenije. Na koncu so sledili še izpiti, preverjanje znanja pa so vsi trije trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica Tina Kolman, Žiga Žveglič in Blaž Pečnik, uspešno opravili in pridobili nov naziv Trener kickboxinga C - po novem ZŠpo-1 - 1. stopnjo strokovnega delavca v športu - WAKO kickboxing - športno treniranje. Iskrene čestitke.

WAKO / KBZS - KICKBOXING LICENČNI TRENERSKI SEMINAR
2019-2020 
Dne 8. decembra 2019 v Mengšu in 12. januarja 2020 v Slov. Bistrici sta za trenerje kickboxinga potekala licenčna seminarja Kickboxing zveze Slovenije, na katerem so trenerji kickboxinga potrjevali licence za leto 2020. Glavno predavanje na dogodku je izvedel dr. Samo Masleša, ki je predaval o delu z otroki in mladostniki v borilnih športih. Omenjenega seminarja so se udeležili tudi trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica Jurij Orač, Marko Stopar, Denis Orač, Blaž Pečnik, Žiga Žveglič, Tina Kolman, Rok Kuzem in Marja Zidarič.

 

PREDSTAVITEV KONTAKTNEGA KARATE-ja v ŠOLI
2019 (september)

V okviru šolskega športnega dneva smo člani KBV Sevnica predstavili osnovnošolcem OŠ Sava Kladnika Sevnica izven šolsko športno dejavnost - KONTAKTNI KARATE. Naši mladi člani Anže, Tadej, Matic in Tilen so svojim vrstnikom prikazali elemente in borbeno tehniko borilne veščine KYOKUSHIN BUDOKAI KARATE. Spremljala sta jih glavni trener kluba Jurij Orač in njegov asistent Amadej Božič.


WAKO / KBZS - REPREZENTANČNE KICKBOXING PRIPRAVE v IZOLI
2019 (julij-avgust)

KBZS kamp Izola v tem našem obmorskem biseru tradicionalno združuje ljubitelje kickboxinga. Treningi so potekali pod vodstvom trenerjev slovenske reprezentance v kickboxingu, ki so se že večkrat izkazali z naslovi evropskih in svetovnih prvakov svojih varovancev. Omenjenega kampa so se udeležili tudi člani Kluba borilnih veščin Sevnica. 

 

OPRAVLJANJE IZPITOV ZA KYU in DAN STOPNJE
2019 (junij)
Kyokushinkai karate zveza Slovenije je s pomočjo Kluba borilnih veščin Sevnica organizirala opravljanje izpitov za višje šolske in mojstrske pasove. Trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica so s strani World Union of Karate-do Federations prejeli še mednarodne certifikate za DAN stopnje, ki so jih opravljali v letu 2018. Prejeli so jih: Žiga Žveglič, za 1.DAN, Blaž Pečnik, 1.DAN, Orač Aljoša, 3.DAN, Denis Orač, 5.DAN, Marko Stopar, 5.DAN in Jurij Orač, 7.DAN. Višje stopnje pasov pa so prejeli še naslednji: mojstrska kandidata Tina Kolman 1.Kyu, Amadej Božič 1.Kyu, mojstri Rok Kuzem, 2.DAN, Marja Zidarič, 2.DAN, Rajko Bončina, 4. DAN in Jože Sečen, 4.DAN. Njihove DAN diplome so ratificirane in mednarodno priznane pri WUKF.  Vsem udeležencem, ki so uspešno opravili izpite iskreno čestitamo - OSU! 

 

FULL KARATE COMBAT KUMITE SEMINAR
2019

Kyokushinkai karate zveza Slovenije je s pomočjo tehničnega izvajalca Kluba borilnih veščin Sevnica organizirala slovenski Full Karate Combat strokovno izobraževalni seminar kontaktnega karateja. V prvem teoretičnem delu seminarja so bila predstavljena pravila Full Karate Combat, dovoljene in prepovedane tehnike, uporaba zaščitne opreme in standardi. V drugem praktičnem delu pa so se udeleženci seznanili z ročnimi in nožnimi napadalnimi tehnikami, dovoljena čiščenja nasprotnika, borbe na tleh, sledile so še sparing borbe v zaščitni opremi ... Seminar so vodili Shihan Jurij Orač, 7.DAN, Marko Stopar, 5.DAN, Denis Orač, 5.DAN in asistent Rok Kuzem, 2.DAN.

 

SEVNIŠKI KARATLON
2019 (maj / december) 

V maju je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU 365 - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti in prazniku Krajevne skupnosti Sevnica, organiziral tradicionalni SEVNIŠKI KARATLON - športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami  borilne večine KARATE. 

 

WAKO / KBZS - BARADA KAMP - KICKBOXING SEMINAR
2019 (maj) 

Ta vikend je na Rogli ponovno potekal eden največjih mednarodnih izobraževalnih kampov borilnih veščin v tem delu Evrope. Tomaž Barada je na tradicionalni izobraževalni kamp privabil več kot 400 ljubiteljev »trdih« kontaktnih borilnih veščin iz Slovenije, EU in celo iz Avstralije. Omenjenega kampa se je udeležila tudi 10-članska ekipa trenerjev in tekmovalcev Kluba borilnih veščin Sevnica: Trenerji Denis Orač, Marko Stopar, Blaž Pečnik in Žiga Žveglič, tekmovalke in tekmovalci Tina Cigler, Kaja Lešnik Rimc, Gregor Divjak, Primož Baumkirher, Damjan Krajnc in Urh Oset. V soboto se jim je pridružil še trener Jurij Orač 

 

BARADA KAMP - TRENERSKI SEMINAR NA ROGLI
2018 (maj)

Ta vikend je na Rogli ponovno potekal že 12. Mednarodni trening kamp seminar borilnih veščin za tekmovalce, reprezentante, kandidate in trenerje kickboxinga. Kickboxing zveza Slovenije je v sodelovanju s Tomažem Barado, podpredsednikom OKS organizirala trenerski seminar, ki ga je vodil in koordiniral eden najboljših tekmovalcev v taekwondoju in kickboxingu ter promotor borilnih veščin, Tomaž BARADA, svetovni boksarski prvak Dejan ZAVEC, MMA borec Zelg Galešić, Taekwondo mojstra Tapilatu, Edi Višković, Krav Maga Willy van de Mortel, idr. Omenjenega kampa so se udeležili tudi naši trenerji Denis Orač, Žiga Žveglič, Blaž Pečnik in člana Damjan Krajnc in Urh Oset. 

 

1. KYOKUSHINKAI KARATE SEMINAR v SLOVENIJI
2017-2018

Kyokushinkai karate zveza Slovenije je v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Klubom borilnih veščin Sevnica v sklopu izobraževalnih programov organizirala 1. Kyokushinkai karate seminar. Seminar so vodili Shihan Mladen Šančić, 8.Dan, Shihan Zvonko Samaržija, 8.Dan in Nenad Šančić, 6. Dan, predstavniki IBK hrvaške Kyokushinkai zveze. OSU!

 

PREDSTAVITEV KONTAKTNEGA KARATE-ja v OŠ
2017-2018

V okviru športnega dneva smo člani KBV Sevnica predstavili osnovnošolcem OŠ Sava Kladnika Sevnica KONTAKTNI KARATE. Naši mladi upi so svojim vrstnikom prikazali tradicionalno in kontaktno borilno veščino KARATE, razliko med tradicionalnim in kontaktnim Kyokushin Budokai karatejem. Spremljala sta jih glavni trener kluba Jurij Orač in Blaž Pečnik.

SAMO PETJE in JURE CESAR vodila K-1 SEMINAR
2017 (junij) 

V soboto 10. junija 2017 je bil v Športnem domu Sevnica uspešno izpeljan K-1 kickboxing trening seminar s Samom Petje in njegovim trenerjem Juretom Cesar. Samo Petje trenutno najboljši borec v K-1, ki je lastnik kar dveh šampionskih pasov v dveh različnih težnostnih kategorijah in njegov osebni trener Jure Cesar, sta izpeljala dva izjemna in odlično oddelana treninga, pri tem pa smo imeli kot prvi priložnost neposredno spoznati tudi njuno skupno planirano vadbo in vodilo, ki je pripeljalo Samota Petje na sam svetovni vrh profesionalnih K-1 borcev. Iskrena hvala vsem udeležencem, še posebej pa našemu članu kluba Juretu Špitalar za njegovo nesebično pomoč in podporo pri nadaljnjem razvoju K-1 v Sevnici. OSS!

 

WAKO - KICKBOXING TRENERSKI SEMINAR NA ROGLI
2017 (maj) 

Ta vikend se je na Rogli ponovno odvijal že 11. Mednarodni trening seminar borilnih veščin za tekmovalce, reprezentante, kandidate in trenerje kickboxinga. Kickboxing zveza Slovenije je v sodelovanju s Tomažem Barado, podpredsednikom OKS organizirala trenerski seminar, ki so ga vodili eden najboljših tekmovalcev v taekwondoju in kickboxingu ter promotor borilnih veščin, Tomaž BARADA, svetovni boksarski prvak Dejan ZAVEC, idr. Omenjenega kampa so se udeležili tudi naši člani in trenerji Kluba borilnih veščin Sevnica.                                                                                  

Risov poletni kamp 2024.png
BZS.jpg

Klubska organiziranost, dejavnosti, izobraževanje kadrov,...

          KARATE-DO - Od tradicionalnega do kontaktnega karateja

 

Vadba karateja poteka v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica, v mali telovadnici Športnega doma Sevnica in na zunanjih površinah. Dvakrat tedensko imamo tudi vodeno vadbo - Rekreativni Karate za odrasle, za vse starejše (od 30 let naprej) in tudi upokojence, ki so željni spoznati to vzhodnjaško borilno veščino na drugačen način. Pri nas boste lahko spoznali najbolj efikasno Karate borilno veščino Kyokushin Budokai karate - Fullcontact karate.
           KICKBOXING - Tatami in ring discipline kickboxinga

Vadbo Kickboxinga imamo organizirano v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica, v mali telovadnici Športnega doma Sevnica in na zunanjih površinah. Prizadevamo si, da svojim in drugim študentom omogočimo redno vadbo tudi v vadbenih centrih v Mariboru in Ljubljani. V svojih prostorih v Sevnici poučujemo tradicionalno ŠOLO BOKSA in KICKBOXINGA, ki je primerno za vse generacije. Sama vadba obeh kontaktnih borilnih športov pa je povsem varna. 
           IZOBRAŽEVALNI SEMINARJI, KAMPI, PRIPRAVE 

 

Športni center Barada in Kickboxing zveza Slovenije tradicionalno vsako leto organizirata mednarodni strokovno izobraževalni seminar na Rogli. Treninge Taekwondoja, kickboxinga, boksa, Krav maga, MMA idr. vodijo Tomaž Barada, Dejan Zavec, Stephen Tapilatu, Willy van de Mortel, Edi Visković, Zelg Galešić idr. Trenerji našega kluba se vsako leto udeležijo tega izobraževalnega seminarja. V Sevnici tradicionalno vsako leto organiziramo tudi strokovno izobraževalne vikend seminarje za kontaktni Karate in Kickboxing in se udeležujemo številnih kampov po vsej Evropi.
            KARATE TEKMOVANJA V NAŠI ORGANIZACIJI

 

Klub borilnih veščin Sevnica (prej Karate klub Sevnica, nato Karate klub Hypo Sevnica) že 30 let uspešno organiziramo športne prireditve v karateju (prvi turnir organiziran dne 8.11.1990) in Kickboxingu na različnih nivojih, od državnih do mednarodnih Grand Prix turnirjev (1. Grand Prix SLOVENIJA OPEN 1998, številne HYPO POKALE vse do leta 2008,..). Od takrat dalje pa redno vsako leto organiziramo v okviru Karate festa mladih, odmevnejšo športno prireditev TANIN OPEN v kontaktnem karateju. Smo tudi organizatorji KYOKUSHIN-KEMPO Šolske karate lige!
            UDELEŽBA na TEKMOVANJIH DOMA in na TUJEM

 

Člani Kluba borilnih veščin Sevnica se redno udeležujemo domačih in mednarodnih tekmovanj v karateju in kickboxingu. Naši karateisti nastopajo v različnih mednarodnih karate asociacijah in zvezah kot so W.U.K.F.,  E.F.K.O., W.K.B., I.B.K.,...
Kickboksarji pa se udeležujejo vseh uradnih W.A.K.O. kickboxing tekmovanj od državnih prvenstev do mednarodnih Grand Prix turnirjev (C) ranga. Prisotni smo še na evropskih (A) in svetovnih pokalih (A) ranga, tako v tatami kot v ring disciplinah. Stroške udeležbe našim tekmovalcem na vseh uradnih tekmovanjih doma in v tujini v celoti krije naš klub. 
bottom of page