top of page

Zlati sponzorji

Kratka predstavitev kluba

Klub borilnih veščin Sevnica je naslednik Karate kluba HYPO Sevnica;
 
Številne osvojene medalje doma in na tujem pričajo, da je bil klub na pravi poti. V svojih vrstah je imel vrsto kategoriziranih vrhunskih športnikov, ki so pridobili status športnika OKS – Združenja športnih zvez Slovenije. Marko Stopar, Denis Orač, Rok Črepinšek, Danilo Lisec, Darijan Tabak in kasneje še Aljoša Orač, Domen Vavtar, Žiga Žveglič in Miha Cvelbar, izkušeni vrhunski tekmovalci so se preizkušali na vseh področjih in nivojih tekmovanj ter se z največjih tekmovanj redno vračali z medaljami. Želja in njihove bogate izkušnje so narekovale, da so lahko  nato s Klubom borilnih veščin Sevnica poleg karateja nadaljevali športno udejstvovanje še v drugih borilnih panogah kot so rokoborba, boks in kickboxing. Sledila so številna dodatna izobraževanja in usposabljanja trenerjev v rokoborbi, kickboxingu, boksu in MMA. Po preimenovanju kluba pa se je pojavilo dodatno zanimanje za vadbo kickboxing-a in boksa.
 
Klub borilnih veščin Sevnica je kmalu postal član Kickboxing zveze Slovenije, članice svetovne kickboxing organizacije W.A.K.O. World Association of Kickboxing Organization.
 
V letu 2010 se Klub borilnih veščin Sevnica z vlogo za sprejem v članstvo obrne še na Rokoborsko in Boksarsko zvezo Slovenije, ki ju sprejme pod svoje okrilje. Rokoborska zveza Slovenije je članica OKS in svetovne rokoborske zveze - FILA Wrestling. Rokoborba je na rednem programu letnih olimpijskih iger, tekmuje pa se v grško-rimskem in prostem slogu. Boksarska zveza Slovenije pa je prav tako članica Olimpijskega komiteja Slovenije in svetovne boksarske zveze - IBA.
 
Prvi uradni treningi Kickboxinga so se v Sevnici pričeli že januarja 2008 in še danes potekajo v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika v Sevnici, v mali telovadnici Športnega doma Sevnica in na drugih lokacijah po Sloveniji v dogovoru s klubskimi trenerji, v dvorani študentskih domovih v Mariboru in v Ljubljani. Danes v klubu treninge vodijo priznani strokovnjaki borilnih veščin z bogatimi tekmovalnimi in trenerskimi izkušnjami.
 
Klub borilnih veščin Sevnica tako nadaljuje uspešno začrtano pot ex Karate kluba Hypo Sevnica s poučevanjem kontaktnega  karateja, boksa in  kickboxinga. V klubu danes uspešno po sekcijah in skupinah treniramo:
- KONTAKTNI KARATE - KYOKUSHIN BUDOKAI
- KICKBOXING 
- BOKS       
MMA   in 
- ŠPORTNA REKREACIJA za »vse« s poudarkom na razvoju gibalnih spretnosti in ohranjanju vitalnosti pri osebah do 65 let starosti
 
Smo eden vodilnih in bolje organiziranih klubov v Sloveniji.  V Klubu borilnih veščin Sevnica (prej Karate klub Hypo Sevnica) poleg karateja, poučujemo še boks, kickboxing, rokoborbo, MMA in vrsto različnih rekreativnih aktivnosti. Veseli in ponosni smo, da smo bili vseskozi obdani s prijatelji, s katerimi smo se medsebojno spoštovali, si pomagali, zaupali ter se skupno veselili dosežkov, ali pa se bodrili ob spodrsljajih in porazih, ki so del vsake poti športnika. V skoraj štirih desetletjih obstoja sevniškega karateja smo ponesli slavo sevniškega in slovenskega karateja tudi daleč izven naših meja. V naših vrstah smo vzgojili vrsto odličnih posameznikov, ki so bili nosilci številnih medalj, tako v posamezni kot ekipni konkurenci na najvišjih nivojih. Osvojeni rezultati so še vrednejši ob dejstvu, da se je klubu uspelo zavihteti s svojimi posamezniki vse do najvišjih stopničk tudi na svetovnih prvenstvih. Sevniški karateisti, rokoborci in kickboksarji so do danes skupaj osvojili že več kot 2400 medalj, od tega pa je bilo osvojenih več kot sto naslovov državnih prvakov v vseh treh športnih panogah karateja, rokoborbe in kickboxinga.
 
V Klubu poleg sekcije Karateja delujejo še sekcije za kickboxing in boks ter sekcija športne rekreacije (rekreativni tek, gorsko kolesarjenje, alpsko smučanje, nordijska hoja, karatlon, idr…).  Vadbe potekajo pod strokovnim vodstvom usposobljenih športnih trenerjev in vaditeljev, ki se redno udeležujejo strokovno izobraževalnih seminarjev in predavanj, organiziranih pod okriljem stilskih in športnih panožnih zvez.
 
Tekmovalni uspehi: 
Imamo kategorizirane vrhunske športnike, ki so posegli po medaljah, tako na domačih in mednarodnih tekmovanjih, kot tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih. Vsi ti zavidljivi dosežki so plod trdega in strokovno kvalitetnega dela. S karatejem se ukvarjamo amatersko že več kot štiri desetletja, naš duh in srce pa so v stiku z našimi varovanci vedno v zagonu profesionalizma. S ponosom lahko rečemo, da je bilo to obdobje, ki se še vedno nadaljuje,  stkano s prelepimi spomini, spomini na osvojene vrhunske športne dosežke naših varovancev. Če želite takšne občutke deliti z nami, se nam lahko nedvomno pridružite že to jesen, ko vpisujemo v začetni tečaj karateja, boksa in kickboxinga.
 
Iz naše klubske dejavnosti:
- imamo organizirano vadbo najmanj dva do petkrat tedensko; 
- tečajniki lahko opravljajo izpite za šolske in mojstrske pasove le pri licenciranih izpraševalcih za karate in/ali kickboxing; 
- v okviru možnosti in interesa organiziramo za člane kluba planinske pohode, kolesarske izlete, enkrat tedensko rekreacijo za starše, družabna srečanja, video večere idr…; 
- ob skrbi za lastne kadre kontinuirano zagotavljamo udeležbo na  tečajih za vaditelje, inštruktorje  in trenerje, ki jih organizira panožna zveza; 
- slehernemu članu nudimo možnost razvoja športne kariere in doseganje vrhunskih športnih rezultatov.
 
V začetni tečaj karateja vpisujemo osnovnošolce stare vsaj od 6-8 let, v kickboxing pa že od 11 let starosti naprej. Ure vadbe bodo sestavljene iz različnih športnih panog, vsebovale pa bodo vsebine naravnih oblik gibanj, atletike in gimnastike, športnih iger z žogo ter učenja osnovnih tehnik karateja.  Vadeče bomo postopno skozi igro vpeljali v svet borilnih veščin. Glede na naše izkušnje vemo, da nekateri prehitro prenehajo s treningi, ko ugotovijo, da se pri nas ne pretepamo po dolgem in počez, ampak, da se resno učimo borilnih veščin in vsega kar spada zraven, da iz naše dvorane pridejo zdravi in dobro pripravljeni ter lepo vzgojeni športniki in osebe, ki so našemu klubu v veselje in ponos.
 
Spoštovani starši, ne oklevajte in še danes pripeljite svojega otroka na koristno in zdravo vadbo KARATE-ja. Zaupajte ga našim strokovnjakom, pedagogom, mojstrom karateja, večkratnim državnim prvakom in nosilcem številnih medalj z EP in SP.

Kaj potrebuje začetnik za prve treninge karateja? 
- dobro voljo in oblačilo; kimono je seveda najprimernejše oblačilo za trening Karateja, vendar pa za začetek priporočamo kratko majico s kratkimi rokavi, kratke hlače ali hlače trenirke. Treniramo bosi na tatami blazinah.
 
Kaj potrebuje začetnik za prve treninge kickboxinga? 
- dobro voljo in športno oblačilo, priporočamo kratko majico s kratkimi rokavi, kratke hlače ali hlače trenirke. Kickboxing je zelo primeren tudi za dekleta, saj jih imamo v naših vrstah kar precej. Treniramo pa bosi na tatami blazinah. Seveda pa so v nadaljevanju treningov  kontaktne rokavice za kickboxing velikosti 10 oz nepogrešljive za varno in koristno vadbo.
Za dodatne informacije smo dosegljivi na e-naslovu: kbv.sevnica@gmail.com ali nas pokličite na gsm 040 98 62 62 
 

 

kbv sevnica-logo-modri-maj-2016.JPG
BZS.jpg

KARATE - BOKS - KICKBOXING - MMA ... to smo mi - Klub borilnih veščin Sevnica

bottom of page