Zlati sponzorji

Kratka predstavitev kluba

Klub borilnih veščin Sevnica je naslednik Karate kluba HYPO Sevnica;
 
Številne osvojene medalje doma in na tujem pričajo, da je bil klub na pravi poti. V svojih vrstah je imel vrsto kategoriziranih vrhunskih športnikov, ki so pridobili status športnika OKS – Združenja športnih zvez Slovenije. Marko Stopar, Denis Orač, Rok Črepinšek, Danilo Lisec in kasneje še Aljoša Orač, izkušeni vrhunski tekmovalci so se preizkušala na vseh področjih in nivojih tekmovanj ter se z največjih tekmovanj redno vračali z medaljami. Na pobudo treh ustanovnih članov Jurija Orača, Marka Stoparja in Denisa Orača, mojstrov karateja, je bil najprej ustanovljen Taekwondo klub Sevnica, ki je postal uradno registriran kot športno društvo pri UE Sevnica. Želja in njihove bogate izkušnje so botrovale ustanoviti takšen klub, ki bi poleg karateja gojil še južnokorejsko borilno veščino Taekwondo, ki je poleg juda, rokoborbe in boksa na rednem programu letnih olimpijskih iger. Zanimanja za južno korejsko borilno veščino enostavno ni bilo, zato se je klub kaj hitro uradno preimenoval v Klub borilnih veščin Sevnica - KBV SEVNICA. Takoj ob preimenovanju kluba pa se je pojavilo dodatno zanimanje za vadbo rokoborbe, kickboxing-a, boksa in MMA. Klub borilnih veščin Sevnica je bil takoj po vložitvi vloge tudi uradno sprejet kot polnopravni član Kickboxing zveze Slovenije, ki je članica svetovne kickboxing organizacije W.A.K.O. World Association of Kickboxing Organization, ki je postal tudi del družine olimpijskih športov.
 
V letu 2010 pa se KBV Sevnica z vlogo za sprejem v članstvo obrne še na Rokoborsko in Boksarsko zvezo Slovenije, ki jih sprejmeta pod svoje okrilje. Rokoborska zveza Slovenije je tudi članica Olimpijskega komiteja Slovenije in svetovne rokoborske zveze - FILA Wrestling. Rokoborba je na rednem programu letnih olimpijskih iger, tekmuje pa se v grško-rimskem in prostem slogu. Boksarska zveza Slovenije je prav tako članica Olimpijskega komiteja Slovenije in svetovne boksarske zveze - AIBA.
 
Prvi uradni treningi Kickboxinga so se v Sevnici pričeli januarja 2008 in še danes potekajo v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika v Sevnici, v mali telovadnici Športnega doma Sevnica in na drugih lokacijah po Sloveniji v dogovoru s klubskimi trenerji, v dvorani študentskih domovih v Mariboru in v Ljubljani. Danes v klubu treninge vodijo priznani strokovnjaki borilnih veščin z bogatimi tekmovalnimi in trenerskimi izkušnjami.
 
Klub borilnih veščin Sevnica tako nadaljuje uspešno začrtano pot ex Karate kluba Hypo Sevnica s poučevanjem kontaktnega  karateja in kickboxinga. V klubu danes uspešno treniramo:
- KYOKUSHIN BUDOKAI - Kumite K.O. brez zaščitne opreme in Full Karate Combat v zaščitni opremi- kontaktni karate (Kumite)
- KICKBOXING in BOKS - kontaktna borilna športa (olimpijski panogi)
- KARATE-DO  - tradicionalni karate - poučevanje osnov borilne veščine in tradicionalnih form (Kata)
- ROKOBORBA in MMA - prosti slog borbe
- ŠPORTNA REKREACIJA za »vse« - s poudarkom na razvoju gibalnih spretnosti predšolskih otrok in osnovnošolcev
 
Smo eden vodilnih in bolje organiziranih klubov v Sloveniji.  V Klubu borilnih veščin Sevnica (prej Karate klub Hypo Sevnica) poleg karateja, poučujemo še boks, kickboxing, rokoborbo, MMA in vrsto različnih rekreativnih aktivnosti. Veseli in ponosni smo, da smo bili vseskozi obdani s prijatelji, s katerimi smo se medsebojno spoštovali, si pomagali, zaupali ter se skupno veselili dosežkov, ali pa se bodrili ob spodrsljajih in porazih, ki so del vsake poti športnika. V skoraj štirih desetletjih obstoja sevniškega karateja smo ponesli slavo sevniškega in slovenskega karateja tudi daleč izven naših meja. V naših vrstah smo vzgojili vrsto odličnih posameznikov, ki so bili nosilci številnih medalj, tako v posamezni kot ekipni konkurenci na najvišjih nivojih. Osvojeni rezultati so še vrednejši ob dejstvu, da se je klubu uspelo zavihteti s svojimi posamezniki vse do najvišjih stopničk tudi na svetovnih prvenstvih. Sevniški karateisti, rokoborci in kickboksarji so do danes skupaj osvojili že več kot 2200 medalj, od tega pa je bilo osvojenih preko sto naslovov državnih prvakov v vseh treh športnih panogah karateja, rokoborbe in kickboxinga.
 
V Klubu poleg sekcije Karateja delujejo še sekcije za kickboxing in boks ter sekcija športne rekreacije (rekreativni tek, gorsko kolesarjenje, alpsko smučanje, nordijska hoja, idr…).  Vadbe potekajo pod strokovnim vodstvom usposobljenih športnih trenerjev in vaditeljev, ki se redno udeležujejo strokovno izobraževalnih seminarjev in predavanj, organiziranih pod okriljem stilskih in športnih panožnih zvez.
 
Tekmovalni uspehi: 
Smo eden bolje organiziranih klubov pri nas. Imamo kategorizirane vrhunske športnike, ki so posegli po medaljah, tako na domačih in mednarodnih tekmovanjih, kot tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih. Vsi ti zavidljivi dosežki so plod trdega in strokovno kvalitetnega dela. S karatejem se ukvarjamo amatersko že več kot štiri desetletja, naš duh in srce pa so v stiku z našimi varovanci vedno v zagonu profesionalizma. S ponosom lahko rečemo, da je bilo to obdobje, ki se še vedno nadaljuje,  stkano s prelepimi spomini, spomini na osvojene vrhunske športne dosežke naših varovancev. Če želite takšne občutke deliti z nami, se nam lahko nedvomno pridružite že to jesen, ko vpisujemo v začetni tečaj karateja in/ali kickboxinga.
 
Iz naše klubske dejavnosti:
- imamo organizirano vadbo najmanj dva do trikrat tedensko; 
- tečajniki lahko opravljajo izpite za šolske in mojstrske pasove le pri licenciranih izpraševalcih za karate in/ali kickboxing; 
- v okviru možnosti in interesa organiziramo za člane kluba planinske pohode, kolesarske izlete, enkrat tedensko rekreacijo za starše, družabna srečanja, video večere idr…; 
- ob skrbi za lastne kadre kontinuirano zagotavljamo udeležbo na  tečajih za vaditelje, inštruktorje  in trenerje, ki jih organizira panožna zveza; 
- slehernemu članu nudimo možnost razvoja športne kariere in doseganje vrhunskih športnih rezultatov.
 
V začetni tečaj karateja vpisujemo predvsem otroke stare od 3 do 10 let v kickboxing pa že od 7 let starosti naprej. Ure vadbe bodo sestavljene iz različnih športnih panog, vsebovale pa bodo vsebine naravnih oblik gibanj, atletike in gimnastike, športnih iger z žogo ter učenja osnovnih tehnik karateja.  Vadeče bomo postopno skozi igro vpeljali v svet borilnih veščin. Glede na naše izkušnje vemo, da nekateri prehitro prenehajo s treningi, ko ugotovijo, da se pri nas ne pretepamo po dolgem in počez, ampak, da se resno učimo borilnih veščin in vsega kar spada zraven, da iz naše dvorane pridejo zdravi in dobro pripravljeni ter lepo vzgojeni športniki in osebe, ki so našemu klubu v veselje in ponos.
 
Spoštovani starši, ne oklevajte in še danes pripeljite svojega otroka na koristno in zdravo vadbo KARATE-ja. Zaupajte ga našim strokovnjakom, pedagogom, mojstrom karateja, večkratnim državnim prvakom in nosilcem številnih medalj z EP in SP.

Kaj potrebuje začetnik za prve treninge karateja? 
- dobro voljo in oblačilo; kimono je seveda najprimernejše oblačilo za trening borilnih veščin, vendar pa za začetek priporočamo kratko majico s kratkimi rokavi, kratke hlače ali hlače trenirke. Treniramo bosi na tatami blazinah.
 
Kaj potrebuje začetnik za prve treninge kickboxinga? 
- dobro voljo in športno oblačilo, priporočamo kratko majico s kratkimi rokavi, kratke hlače ali hlače trenirke. Kickboxing je zelo primeren tudi za dekleta, saj jih imamo v naših vrstah kar precej. Treniramo pa bosi na tatami blazinah. Seveda pa so v nadaljevanju treningov  kontaktne rokavice za kickboxing velikosti 10 oz nepogrešljive za varno in koristno vadbo.
Za dodatne informacije smo dosegljivi na e-naslovu: kbv.sevnica@gmail.com ali nas pokličite na gsm 040 98 62 62 
 

 

KARATE - BOKS - KICKBOXING - MMA ... to smo mi - Klub borilnih veščin Sevnica

KYOKUSHIN BUDOKAI KARATE - FULL KARATE COMBAT - KICKBOXING - BOKS - SHOTOKAN  KARATE-DO - MIXED MARTIAL ARTS - KARATLON

© 2016 by KBV Sevnica. Proudly created with Wix.com